Tojásrántottát készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell tojásrántottát készíteni? == | == Hogyan kell tojásrántottát készíteni? == | ||
− | + | Rántottát készíteni az egyik legegyszerűbb dolog - szokták mondani. Mi azonban szeretnénk azoknak segíteni, akik még soha nem csináltak tojásrántottát, vagy pedig valami különleges rántotta receptre vágynak, mondjuk Gordon Ramsay módra... | |
== Lépések == | == Lépések == | ||
===Egyszerű tojásrántotta=== | ===Egyszerű tojásrántotta=== | ||
− | # | + | # Aprítsunk fel egy közepes fej hagymát. |
− | # | + | # Tegyünk egy serpenyőbe kb. 1 evőkanál étolajat, és várjunk, míg felforrósodik (de nem füstölög). Adjuk hozzá a hagymát! Lassú tűzön hagyjuk sülni. |
− | # | + | # Vegyünk három tojást, és egy tányérba verjük fel villával. (Közben időnként keverjük meg fakanállal a hagymát, nehogy odaégjen.) Adjunk hozzá 1-2 csipetnyi sót és némi borsot. |
− | # | + | # Ha a hagyma üveges lett, öntsük hozzá a felvert tojást. Várjunk, míg a serpenyő alján egy kissé megkeménykedik, majd egy lapos fakanállal fordítsuk meg (nem kell egy mozdulattal az egészet, hanem több mozdulattal is kiváló lesz, elvégre nem palacsintát sütünk). |
− | # | + | # Ismét várjunk egy kicsit, míg az alsó rész átsül, majd ismét fordítsuk meg az alján lévő részt. Ezt addig végezzük, míg kellőképpen át nem sül a rántotta (valaki szereti, ha még folyósabb, akkor előbb is abba lehet hagyni). |
− | # | + | # Ha kész van, a tetejét megszórhatjuk pirospaprikával. |
− | # | + | # Kenyérrel vagy pirítóssal, paradicsommal, paprikával tálalhatjuk. |
− | + | ===Gordon Ramsay módra készített tojásrántotta=== | |
− | ===Gordon Ramsay tojásrántotta | + | # Egy serpenyőbe öntsünk némi (1-2 evőkanál) olajat, és várjunk, míg egy kicsit felmelegszik! Lassú tűzre állítsük a lángot. |
− | # | ||
# Vegyünk két nagy méretű csiperkegombát! A tönkjét vágjuk (vagy törjük) ki, és kalapjával lefele tegyük a serpenyőbe. | # Vegyünk két nagy méretű csiperkegombát! A tönkjét vágjuk (vagy törjük) ki, és kalapjával lefele tegyük a serpenyőbe. | ||
− | # | + | # Szórjuk meg némi sóval és feketeborssal! |
− | # | + | # Egy fürtnyi koktélparadicsomot is tegyünk a serpenyőbe, hogy kissé megsüssük. Nem kell levenni a szárát. |
− | # | + | # Közben néhány tömörebb, barna kenyérszeletet tegyünk a pirítóba. |
− | # | + | # Üssünk fel 3 tojást egy edénybe, és adjunk hozzá 1,5 evőkanál hideg vajat. |
− | # | + | # Tegyük fel a tojást és a vajat a tűzre, és egy lapos fakanállal (vagy spatulával) folyamatosan, gyorsan kavargassuk, hogy krémes legyen. |
− | # | + | # Keverjük egy ideig lassú lángon, majd vegyük le egy kis időre a tűzről, és kevergessük így. Majd tegyük vissza, majd újra vegyük le. (Közben ne feledkezzünk meg a pirítósról, vegyük ki, ha szükséges.) Majd ismét tegyük vissza, próbáljuk úgy kevergetni, hogy minél inkább krémesebb legyen. Majd ismét vegyük le. |
− | # | + | # Adjunk hozzá egy fél evőkanál tejfölt (Ramsay cream fresht használ, ez némileg különbözik ugyan a tejföltől, de nálunk leginkább ez felel meg neki), és keverjük el. |
− | # | + | # Adjunk hozzá sót, borsot és ízlés szerint apróra vágott metélőhagymát. |
− | # | + | # Ha készen van, a grillezett gombát és paradicsomot tegyük a pirítós mellé egy tányérra, majd a rántottát óvatosan oszlassuk el a pirítós tetején. És már tálalhatjuk is! |
== Tippek == | == Tippek == | ||
52. sor: | 51. sor: | ||
* Saját tapasztalat | * Saját tapasztalat | ||
* [http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks Gordon Ramsay: Scrambled eggs] | * [http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks Gordon Ramsay: Scrambled eggs] | ||
− | |||
− | |||
− | |||
− |