Szőlőbefőttet készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell szőlőbefőttet készíteni? == | == Hogyan kell szőlőbefőttet készíteni? == | ||
− | [[Fájl: | + | [[Fájl:szolobefott.jpg|right|250 px]]A szőlőből nemcsak savanykás must vagy testes bor készíthető, ha nem befőtt is, amit a téli napokon leemelhetünk a kamrapolcról és egy kis színes őszt idézhetünk vele. A szőlőbefőtt sütemények, desszertek hozzávalójaként is kiváló, de akár egy könnyed ebédként vagy vacsoráként is megállja a helyét. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
11. sor: | 11. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
+ | *Mutatós és ízletesebb befőttet kapunk, ha vegyesen (váltakozva) teszünk az üvegekbe fehér és piros szőlőszemeket. | ||
*A kis szárat azért kell rajt hagyni a szőlőszemeken, mert azok így maradnak teljesen hibátlanok, a befőtt pedig nem romlik meg. | *A kis szárat azért kell rajt hagyni a szőlőszemeken, mert azok így maradnak teljesen hibátlanok, a befőtt pedig nem romlik meg. | ||
− | |||
*Az üvegekbe a cukor mellett szegfűszeget is tehetünk. | *Az üvegekbe a cukor mellett szegfűszeget is tehetünk. | ||
− | *Aki biztosra akar menni a tartósítást illetően, az | + | *Aki biztosra akar menni a tartósítást illetően, az használjon tartósítószert. |
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
30. sor: | 30. sor: | ||
* Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól | * Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól | ||
− | |||
− |