Pizzatortát készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
6. sor: | 6. sor: | ||
# '''Egy kisebb tálba tegyél langyos vizet (kevesebbet, mint 2 dl), tedd bele a cukrot, és morzsold bele az élesztőt!''' | # '''Egy kisebb tálba tegyél langyos vizet (kevesebbet, mint 2 dl), tedd bele a cukrot, és morzsold bele az élesztőt!''' | ||
− | # '''Hagyd felfutni az élesztőt, majd keverd hozzá az | + | # '''Hagyd felfutni az élesztőt, majd keverd hozzá az olívaolajt!''' |
# '''Végy egy nagyobb tálat a tésztához, amibe tedd bele a lisztet, a sót és az élesztős keveréket!''' | # '''Végy egy nagyobb tálat a tésztához, amibe tedd bele a lisztet, a sót és az élesztős keveréket!''' | ||
# '''Alaposan dolgozd össze a masszát!''' | # '''Alaposan dolgozd össze a masszát!''' | ||
# '''A tészta egyharmadát válaszd külön! Mind a két részét gyúrd át jó alaposan!''' | # '''A tészta egyharmadát válaszd külön! Mind a két részét gyúrd át jó alaposan!''' | ||
− | # '''A két tésztarészt letakarva, langyos helyen | + | # '''A két tésztarészt letakarva, langyos helyen kelesztesd meg nagyjából 1 óra alatt a duplájára!''' |
# '''Míg kel a tészta, tisztítsd meg a hagymákat és a gombát!''' | # '''Míg kel a tészta, tisztítsd meg a hagymákat és a gombát!''' | ||
− | # '''Serpenyőben hevíts | + | # '''Serpenyőben hevíts olívaolajt, és dinszteld meg a hagymákat!''' |
− | # '''Add a hagymákhoz a gombát és a szárított fűszereket!''' | + | #'''Add a hagymákhoz a gombát és a szárított fűszereket!''' |
− | # '''Miután összedolgoztad a hagymákat, a gombát és a fűszereket, jöhet a többi hozzávaló''': sűrített paradicsom | + | # '''Miután összedolgoztad a hagymákat, a gombát és a fűszereket, jöhet a többi hozzávaló''': sűrített paradicsom; egy bögre víz; só, bors és cukor ízlés szerint. |
# '''Alaposan forrald össze őket, míg egy sűrű szószt nem kapsz!''' | # '''Alaposan forrald össze őket, míg egy sűrű szószt nem kapsz!''' | ||
# '''Ezután tedd félre, és készítsd elő a sonkát és a sajtot!''' Vághatod szeletekre vagy apró kockákra, ahogy neked jobban tetszik. | # '''Ezután tedd félre, és készítsd elő a sonkát és a sajtot!''' Vághatod szeletekre vagy apró kockákra, ahogy neked jobban tetszik. | ||
22. sor: | 22. sor: | ||
# '''Rétegezd bele a hozzávalókat!''' Először egy kis paradicsomos szószt tegyél az aljára, majd a sajt-sonka kombináció következzen. '''Erre üsd rá a tojásokat!''' Majd megint szósz és sajt-sonka réteg, míg ez a kétféle hozzávaló el nem fogy. | # '''Rétegezd bele a hozzávalókat!''' Először egy kis paradicsomos szószt tegyél az aljára, majd a sajt-sonka kombináció következzen. '''Erre üsd rá a tojásokat!''' Majd megint szósz és sajt-sonka réteg, míg ez a kétféle hozzávaló el nem fogy. | ||
# '''A kisebbik darab tésztával fedd be a tölteléket, a lelógó részeket pedig hajtsd vissza!''' | # '''A kisebbik darab tésztával fedd be a tölteléket, a lelógó részeket pedig hajtsd vissza!''' | ||
− | # '''Hagyd még pihenni az egész tortát 20 percig, keleszd langyos helyen!''' | + | # '''Hagyd még pihenni az egész tortát 20 percig, azaz keleszd langyos helyen!''' |
# '''Előmelegített sütőben süsd készre a pizzatortát magas hőfokon!''' | # '''Előmelegített sütőben süsd készre a pizzatortát magas hőfokon!''' | ||
# '''Miután elkészült, várj vele még legalább 20 percet a felszeletelés előtt!''' | # '''Miután elkészült, várj vele még legalább 20 percet a felszeletelés előtt!''' | ||
+ | |||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * A tojás lehet | + | * A tojás lehet főzött is, nem feltétlenül muszáj a nyerset beleütnünk a töltelékbe. Így húsvétkor tényleg felhasználhatóak a maradék hozzávalók (sonka darabok, festett tojások stb.). |
* A pizza melegen és frissen az igazi. Lehetőleg ne maradjon belőle újramelegítéshez, így nagy társasághoz (legalább 4 személyhez) érdemes felszolgálni. | * A pizza melegen és frissen az igazi. Lehetőleg ne maradjon belőle újramelegítéshez, így nagy társasághoz (legalább 4 személyhez) érdemes felszolgálni. | ||
− | * Megkönnyítheted a dolgod, ha a tésztanyújtás előtt már bekapcsolod a sütőd, hogy előmelegedjen. | + | * Megkönnyítheted magadnak a dolgod, ha a tésztanyújtás előtt már bekapcsolod a sütőd, hogy előmelegedjen. |
+ | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
76. sor: | 78. sor: | ||
*[http://izeskalandok.blogspot.hu/2011/04/husveti-pizzatorta.html Ízes kalandok: Húsvéti pizzatorta] | *[http://izeskalandok.blogspot.hu/2011/04/husveti-pizzatorta.html Ízes kalandok: Húsvéti pizzatorta] | ||
*[http://www.nosalty.hu/recept/pizzatorta Pizzatorta] | *[http://www.nosalty.hu/recept/pizzatorta Pizzatorta] | ||
− | |||
− |