Pörköltet készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell pörköltet készíteni? == | == Hogyan kell pörköltet készíteni? == | ||
− | [[Fájl:pörkölt.jpg| | + | [[Fájl:pörkölt.jpg|left]] |
+ | |||
+ | A pörkölt egy igazi magyaros étel, melynek elkészítése csöppet sem bonyolult, így ezzel bárki kiadós és gazdaságos hétvégi ebédet varázsolhat a családi asztalra. A leírt recept kb. 1 kg hús elkészítéséhez ad tippeket. | ||
8. sor: | 10. sor: | ||
# '''Tisztítsuk meg a húst!''' Langyos, meleghez közelítő, bő víz alatt alaposan tisztítsuk meg a felhasznált húst, és távolítsuk el a nyálkás részeket! | # '''Tisztítsuk meg a húst!''' Langyos, meleghez közelítő, bő víz alatt alaposan tisztítsuk meg a felhasznált húst, és távolítsuk el a nyálkás részeket! | ||
# '''Ízlés szerint távolítsuk a zsírosabb részeket!''' Ha valaki kevésbé kedveli, vagy esetleg kifejezetten ki nem állhatja a sertéshús zsírosabb részeit, az még főzés előtt. Nyersen távolítsa el ezeket a részeket a húsról, hogy később se főjön bele a pörkölt levébe a zsírja! | # '''Ízlés szerint távolítsuk a zsírosabb részeket!''' Ha valaki kevésbé kedveli, vagy esetleg kifejezetten ki nem állhatja a sertéshús zsírosabb részeit, az még főzés előtt. Nyersen távolítsa el ezeket a részeket a húsról, hogy később se főjön bele a pörkölt levébe a zsírja! | ||
− | # '''Kockázzuk fel a húst!''' | + | # '''Kockázzuk fel a húst!''' Vigyázzunk rá, hogy nagyjából egyenlő darabokat készítsünk elő, hogy egyszerre puhuljanak meg, és nem maradjanak rágós darabok! Kb. 3X3 cm-es kockákra vágjuk, így elkerülhetjük, hogy túl kicsire összeessenek a darabok és azt is, hogy túl nagyok legyenek, ezért rágósak maradjanak! |
# '''Zsírban vagy olajban hagymát fonnyasztunk!''' A kockára vágott hagymát kb. 3 vagy 4 evőkanál zsíradékban fonnyasszuk gyengére a hagymát! | # '''Zsírban vagy olajban hagymát fonnyasztunk!''' A kockára vágott hagymát kb. 3 vagy 4 evőkanál zsíradékban fonnyasszuk gyengére a hagymát! | ||
# '''Adjuk hozzá a pirospaprikát!''' Vegyük le a lángról és adjuk hozzá a kétféle pirospaprikát, de vigyázzunk, mert a paprika könnyen megfeketedik, és kesernyés ízűvé válik! | # '''Adjuk hozzá a pirospaprikát!''' Vegyük le a lángról és adjuk hozzá a kétféle pirospaprikát, de vigyázzunk, mert a paprika könnyen megfeketedik, és kesernyés ízűvé válik! | ||
45. sor: | 47. sor: | ||
* [http://www.mindmegette.hu/sertesporkolt-iii.recept Sertéspörkölt recept] | * [http://www.mindmegette.hu/sertesporkolt-iii.recept Sertéspörkölt recept] | ||
* [http://porkolt.lap.hu/ Pörkölt.lap.hu] | * [http://porkolt.lap.hu/ Pörkölt.lap.hu] | ||
− | |||
− |