Illatos omlós csirkét készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
6. sor: | 6. sor: | ||
# '''Csíkozzuk fel a húst!''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra! | # '''Csíkozzuk fel a húst!''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra! | ||
# '''Pácoljuk be!''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát! | # '''Pácoljuk be!''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát! | ||
− | # '''Készítsük el a bundához a tésztát!''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is) | + | # '''Készítsük el a bundához a tésztát!''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta! |
# '''Forrósítsuk fel az olajat!''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst! | # '''Forrósítsuk fel az olajat!''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst! | ||
# '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést!''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül. | # '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést!''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül. | ||
12. sor: | 12. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * Az illatos omlós csirkéhez | + | * Az illatos omlós csirkéhez nagyon jól illik a zöldséges thai tészta, de zöldséges rizzsel is tálalhatjuk. |
* Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel! | * Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel! | ||
23. sor: | 23. sor: | ||
* 3-4 gerezd fokhagyma | * 3-4 gerezd fokhagyma | ||
* 3 tojás | * 3 tojás | ||
− | |||
* Só, bors | * Só, bors | ||
* 1 sütőpor | * 1 sütőpor | ||
34. sor: | 33. sor: | ||
* Saját konyhai tapasztalatok | * Saját konyhai tapasztalatok | ||
* [http://www.nosalty.hu/illatos_omlos_csirkemell_recept_2043 Illatos omlós csirke egy kicsit másképp] | * [http://www.nosalty.hu/illatos_omlos_csirkemell_recept_2043 Illatos omlós csirke egy kicsit másképp] | ||
− | |||
− | |||
− | |||
− |