Füstös padlizsánkrémet készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
7. sor: | 7. sor: | ||
# Gyújts tüzet tűzrakó helyen. | # Gyújts tüzet tűzrakó helyen. | ||
+ | # Várd meg, míg leég a tűz és már csak parázslik. | ||
# Készítsd elő a padlizsánokat: | # Készítsd elő a padlizsánokat: | ||
#* Mosd meg, majd helyezd őket egy tálcára. | #* Mosd meg, majd helyezd őket egy tálcára. | ||
12. sor: | 13. sor: | ||
# Süsd meg a padlizsánokat: | # Süsd meg a padlizsánokat: | ||
#* Ha már csak kis lánggal ég a tűz, a tűzrakó egyik oldalához kotorj parazsat, ami fölé egy rácsra ráteheted az egész padlizsánokat. Időnként forgasd meg, majd ha már úgy érzed, hogy megpuhultak, megsültek, sötétbarnák-kissé feketék, akkor tedd ki őket egy tálcára hűlni. | #* Ha már csak kis lánggal ég a tűz, a tűzrakó egyik oldalához kotorj parazsat, ami fölé egy rácsra ráteheted az egész padlizsánokat. Időnként forgasd meg, majd ha már úgy érzed, hogy megpuhultak, megsültek, sötétbarnák-kissé feketék, akkor tedd ki őket egy tálcára hűlni. | ||
− | #* | + | #* Amennyiben gyorsítani szeretnéd a folyamatot, magába a parázsba is helyezheted őket. Ilyenkor célszerű alufóliába becsomagolni, hogy ne legyen tiszta hamu a padlizsán héja. |
# Ha kihűltek a padlizsánok, egy kés segítségével húzd le a héjukat a húsról. | # Ha kihűltek a padlizsánok, egy kés segítségével húzd le a héjukat a húsról. | ||
# Készítsd el a [http://www.hogyankell.hu/Padlizs%C3%A1nkr%C3%A9met_k%C3%A9sz%C3%ADteni padlizsánkrémet]: | # Készítsd el a [http://www.hogyankell.hu/Padlizs%C3%A1nkr%C3%A9met_k%C3%A9sz%C3%ADteni padlizsánkrémet]: | ||
18. sor: | 19. sor: | ||
#* Ha krémesen szereted, akkor botmixerrel pürésítsd. Ha darabosabban, akkor villával nyomkodd össze. | #* Ha krémesen szereted, akkor botmixerrel pürésítsd. Ha darabosabban, akkor villával nyomkodd össze. | ||
#* Tedd bele egy befőttes üvegbe, majd hűtőben tárolva néhány napon belül fogyaszd el. Kínáld pirítóssal, paradicsommal. | #* Tedd bele egy befőttes üvegbe, majd hűtőben tárolva néhány napon belül fogyaszd el. Kínáld pirítóssal, paradicsommal. | ||
+ | |||
== Tippek == | == Tippek == | ||
44. sor: | 46. sor: | ||
* [https://hvg.hu/elet/20110829_tokeletes_padlizsankrem Padlizsánkrém tűzön] | * [https://hvg.hu/elet/20110829_tokeletes_padlizsankrem Padlizsánkrém tűzön] | ||
* [https://www.zizikalandjai.com/2018/09/vinetta-az-erdelyi-padlizsankrem-laktozmentes-glutenmentes-vegan.html Vinetta készítése] | * [https://www.zizikalandjai.com/2018/09/vinetta-az-erdelyi-padlizsankrem-laktozmentes-glutenmentes-vegan.html Vinetta készítése] | ||
− | |||
− |