Abálni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell abálni? == | == Hogyan kell abálni? == | ||
− | [[Fájl:abalas. | + | [[Fájl:abalas.jpg|right|250px]] |
Az abálás tulajdonképpen 100 foknál alacsonyabb hőmérsékleten történő, lassú és hosszú ideig tartó főzést jelent. Egyes tájegységeken kövesztésnek nevezik ezt az eljárást. Disznóvágáskor a hurka és a disznósajt hozzávalóit szokták abálni, de az abált szalonna is finom étel, amelyet az alábbi lépéseket követve egyszerűen elkészíthetsz. | Az abálás tulajdonképpen 100 foknál alacsonyabb hőmérsékleten történő, lassú és hosszú ideig tartó főzést jelent. Egyes tájegységeken kövesztésnek nevezik ezt az eljárást. Disznóvágáskor a hurka és a disznósajt hozzávalóit szokták abálni, de az abált szalonna is finom étel, amelyet az alábbi lépéseket követve egyszerűen elkészíthetsz. | ||
45. sor: | 45. sor: | ||
* [http://igyfozanyatok.blog.hu/2012/05/21/abalt_szalonna_keszitese_avagy_szalonna_abalas Abálás az Így főz anyátok blogban] | * [http://igyfozanyatok.blog.hu/2012/05/21/abalt_szalonna_keszitese_avagy_szalonna_abalas Abálás az Így főz anyátok blogban] | ||
* [http://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2017/01/14/csabulj-el-hazi-keszitesu-abalt-szalonnaval/ Abált szalonna készítése a Sokszínű vidék szerint] | * [http://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2017/01/14/csabulj-el-hazi-keszitesu-abalt-szalonnaval/ Abált szalonna készítése a Sokszínű vidék szerint] | ||
− | |||
− |