WordPress motort manuálisan frissíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell WordPress motort manuálisan frissíteni?

Wordpress-frissites-manualisan.png

Habár a WordPress az adminisztrációs felületen keresztül automatikusan is frissíthető, előfordul, hogy a szerverbeállítások miatt csak manuálisan lehet áttérni a legújabb verzióra. Ne ess kétségbe, a művelet mindössze 10 perces vesz igénybe, de mielőtt nekilátsz, mindenképpen készíts biztonsági másolatot!


[szerkesztés] Lépések

 1. Lépj be az adminisztrációs felületre a login neveddel és jelszavaddal.
 2. Készítsd biztonsági mentést az adatbázisról. Kattints az Eszközök menü Export funkciójára, majd az Export fájl mentése gombra. Ezt követően a rendszer XML formátumban lementi a WordPressben található bejegyzéseket. Ezzel párhuzamosan készíts biztonsági másolatot a szerveren tárolt teljes WordPress mappáról.
 3. Kattints a Frissítés telepítése linkre. Amennyiben elérhető új WordPress verzió, azt az adminisztrációs felület felső részén látni fogod.
 4. A manuális frissítéshez először töltsd le a legújabb verziót. Ha sikerült a letöltés, csomagold ki a kliens gépre (tehát nem közvetlenül a webszerverre).
 5. Egy ftp klienssel lépj be a WordPress alapú weboldalad webszerverére.
 6. Töröld a wp-inculdes és wp-admin nevű mappákat.
 7. Az ftp programmal a gépedről másold fel az új wp-includes és wp-admin mappákat, természetesen a tartalmukkal együtt.
 8. Lépj be a kliens gépen és a szerveren a wp-content mappába, majd az újabb verziót könyvtárának tartalmát másold át a webszerverre. A korábbi wp-content mappát semmiképpen se töröld.
 9. Töltsd fel a gyökérkönyvtárban lévő fájlokat a webszerverre. Az ftp kliens rá fog kérdezni, hogy felülírja-e a létező fájlokat, kattints az igen-re.
 10. Lépj be ismét a WordPress admin felületére, majd frissítsd az adatbázist. Ez a lehetőség a belépés után automatikusan megjelenik. Készen is vagy.

[szerkesztés] Tippek

 • A WordPress motort érdemes rendszeresen frissíteni, mert így újabb alapfunkciókat és számos új, a korábbi változatokon nem feltétlenül működő kiegészítő modullal bővítheted blogodat, weboldaladat.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Ftp kliens
 • Felhasználó név és jelszó
 • Némi webszerver-kezelési ismeret

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha egyedi, vagyis általad módosított nyelv fájlt használsz, akkor a wp-includes/languages nevű mappád ne írd felül, mert így elvesznek a módosításaid.
 • Ha testre szabtad a default vagy classic témát és ezt használod, akkor ezeket ne írd felül, különben elvesznek a módosításaid. A frissítésekben ezek a témák egyébként jellemzően már nincsenek benne, csak az újabb skin-ek.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell