Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Feldarabolni a csirkét

3 413 bájt hozzáadva, 2013. augusztus 20., 13:28
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell feldarabolni a csirkét? == Ha megtanulod, hogyan kell feldarabolni a csirkét, az segít abban is, hogy olcsóbban főzz, mivel az egész csirke kilója á…”
== Hogyan kell feldarabolni a csirkét? ==
Ha megtanulod, hogyan kell feldarabolni a csirkét, az segít abban is, hogy olcsóbban főzz, mivel az egész csirke kilója általában jóval olcsóbb.
[[Fájl:image.jpg]]
== Lépések ==
===Előkészítés===
Mielőtt a darabolásnak nekikezdenél, előbb mosd meg alaposan a csirkét, és távolítsd el a belsőségeket.
# Hideg folyóvíz alatt öblítsd le a csirkét. Ne felejtsd el belül se kimosni.
# Helyezd a csirkét a mellével felfelé egy vágódeszkára. Használj olyan vágódeszkát, melyet kimondottan a nyers húsok feldarabolására jelöltél ki.
# Vedd ki a belsőségeket a hasüregből. Tedd ezeket félre későbbi felhasználásra.
# Vágd le azt a zsírmirigyeket a csirkéről, mert e résznek nem túl jó az íze. [[Fájl:csirke-bontasa1.jpg]]
===A lábak és a combok eltávolítása===
Vágd át a comb-, majd a térdízületeket, hogy leválaszthasd a lábakat a csirke testéről.
# Vágd át a bőrt a csirkén ott, ahol a láb a testhez csatlakozik. [[Fájl:csirke-bontasa2.jpg]]
# Ha megtaláltad a combízületet, mely által a comb a testhez csatlakozik, a nem domináns kezeddel fogd le a csirke testét, míg a domináns kezeddel csavard ki a lábát (fel és kifelé). [[Fájl:csirke-bontasa3.jpg]]
# Vágd le a lábat és a combot egy nagy darabként úgy, hogy átvágod a csípőízületet. [[Fájl:csirke-bontasa4.jpg]]
# Az egyik kezeddel markold meg a csirke felsőcombját, míg a másikkal az alsót. Az alsócombot nyomd lefelé addig, míg a térd ki nem ugrik. [[Fájl:csirke-bontasa5.jpg]]
# Vágd át a térdízületet, hogy az alsó- és a felsőcombot szétválaszd. [[Fájl:csirke-bontasa6.jpg]]
===A szárnyak eltávolítása===
Keresd meg azt az ízületet, mely a szárnyakat a mellel köti össze, majd vágd át, hogy leválaszd a szárnyakat.
# Fordítsd meg a csirkét, hogy a háta legyen felül. [[Fájl:csirke-bontasa7.jpg]]
# Keresd meg az ízületet, melynél a szárny és a mell csatlakozik egymáshoz, és vágd át. [[Fájl:csirke-bontasa8.jpg]]
===A hát eltávolítása===
A csirke farhátból kiváló leves készíthető.
# Helyezd a kést a csirke belsejébe. [[Fájl:csirke-bontasa9.jpg]]
# A késsel vágd szét a csirke hasát addig, ahol a nyak volt. [[Fájl:csirke-bontasa10.jpg]]
# Vágd át a vékony területet a vállízületeknél. [[Fájl:csirke-bontasa11.jpg]]
# A gerinccel párhuzamosan válaszd le a bordákat. [[Fájl:csirke-bontasa12.jpg]]
# Vágd át a vállízületet és a bordákat a csirke másik oldalán is. [[Fájl:csirke-bontasa13.jpg]]
# Hajlítsd hátra a farhátat a melltől, majd vágd át a vállakat. Ezzel szétválasztod a farhátat a mellektől. [[Fájl:csirke-bontasa14.jpg]]
===A mellek szétválasztása===
A szegycsont szétvágásával kettévághatjuk a melleket.
# Hosszában vágd ketté a mellet. [[Fájl:csirke-bontasa15.jpg]]
# Kész is vagy! [[Fájl:csirke-bontasa16.jpg]]
== Tippek ==
* Mindig éles kést használj.
== Amire szükséged lehet ==
* Vágódeszka
* Éles kés
== Figyelmeztetések ==
* Mielőtt másra is használnád újból a kést és a vágódeszkát, alaposan mosd el őket, mert a nyers csirke szalmonellát hordozhat.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube> 3awQ0QVpCIc </youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.wikihow.com/Chop-a-Chicken How to chop a chicken?]

[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés