1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Lépések
== Lépések ==
#Tegyük egy tálba a lisztet, az olajat, a cukrot és a sót, majd morzsoljuk bele az élesztőt is!
#Adagoljunk lassan forró vizet a lisztes keverékhez, és közben gyúrjuk össze a tésztát!
#Kenjük ki margarinnal és lisztezzük be a kenyérsütő tepsit, majd tegyük bele a megkelt és megformázott tésztát!
#Süssük a kenyeret közepes hőmérsékleten (kb. 180-200°C) addig, amíg aranybarna nem lesz (kb. 25-30 perc)!
#Adjuk hozzá a lisztekhez az élesztőt, a sót és a cukrot!
#Keverjük a lisztes keverékhez a vizet, a kefirt és az olívaolajat, majd dagasszuk a tésztát!
#Hagyjuk meleg helyen megkelni kb. 1 órát az összegyúrt és letakart tésztát!
#Tegyük sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe a tésztát, és süssük közepes hőmérsékleten (kb. 180-200°C) a kenyeret kb. 40-45 percig!
#Adjuk a lisztekhez a sót, a paradicsomról leszűrt 1 evőkanál olajat és az összemorzsolt élesztőt!
#Adagoljuk a lisztes keverékhez a vizet, és dagasszuk rugalmas tésztává!