152
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell vegyes grillnyársat készíteni? == A formája miatt mindenképp változatosságot jelenthet ez a recept. A nyársra a legkülönfélébb hozzávalókat h…”
== Hogyan kell vegyes grillnyársat készíteni? ==
A formája miatt mindenképp változatosságot jelenthet ez a recept. A nyársra a legkülönfélébb hozzávalókat húzhatjuk fel, és a páclé összeállításának is csak a fantázia szabhat határt.
== Lépések ==
# A májat és a húst 3 cm-es kockákra vágjuk.
#Feldaraboljuk a virslit és a szalonnát, ezután a darabokat nyársra húzzuk.
#A kockák közé zsályalevelet és hagymakarikákat teszünk és közben elkészítjük a páclevet.
#Apróra vágjuk a maradék lilahagymát, fokhagymát és a rozmaringlevelet.
#Ezután a hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük kb. 2 dl olajjal.
#A nyársakat hosszúkás tálba helyezzük el és meglocsoljuk a páclével.
#Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
== Tippek ==
*Grillezés közben fehérborral locsolhatjuk a húsokat, úgy még zamatosabbak lesznek.
== Amire szükséged lehet ==
*700 g füstölt virsli,
*25 dkg sertéscomb,
*25 dkg bélszín,
*20 dkg füstölt szalonna,
*25 dkg sertésmáj,
*10 db zsályalevél,
*4 gerezd fokhagyma,
*rozmaring,
*2 db lilahagyma,
*1 dl száraz fehérbor,
*só,
*bors,
*olaj
== Figyelmeztetések ==
*A hegyes nyárssal (amit saslikpálca néven találhatunk meg az áruházak polcain) érdemes vigyázni, hogy ne sértsük fel a kezünket!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]
A formája miatt mindenképp változatosságot jelenthet ez a recept. A nyársra a legkülönfélébb hozzávalókat húzhatjuk fel, és a páclé összeállításának is csak a fantázia szabhat határt.
== Lépések ==
# A májat és a húst 3 cm-es kockákra vágjuk.
#Feldaraboljuk a virslit és a szalonnát, ezután a darabokat nyársra húzzuk.
#A kockák közé zsályalevelet és hagymakarikákat teszünk és közben elkészítjük a páclevet.
#Apróra vágjuk a maradék lilahagymát, fokhagymát és a rozmaringlevelet.
#Ezután a hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük kb. 2 dl olajjal.
#A nyársakat hosszúkás tálba helyezzük el és meglocsoljuk a páclével.
#Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
== Tippek ==
*Grillezés közben fehérborral locsolhatjuk a húsokat, úgy még zamatosabbak lesznek.
== Amire szükséged lehet ==
*700 g füstölt virsli,
*25 dkg sertéscomb,
*25 dkg bélszín,
*20 dkg füstölt szalonna,
*25 dkg sertésmáj,
*10 db zsályalevél,
*4 gerezd fokhagyma,
*rozmaring,
*2 db lilahagyma,
*1 dl száraz fehérbor,
*só,
*bors,
*olaj
== Figyelmeztetések ==
*A hegyes nyárssal (amit saslikpálca néven találhatunk meg az áruházak polcain) érdemes vigyázni, hogy ne sértsük fel a kezünket!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]