152
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell csülkös káposztalevest készíteni? == A kezdő háziasszonyok könnyen megijednek a csülöktől, de a közeli piac megbízható hentese biztosan a seg…”
== Hogyan kell csülkös káposztalevest készíteni? ==
A kezdő háziasszonyok könnyen megijednek a csülöktől, de a közeli piac megbízható hentese biztosan a segítségükre lesz, ha tanácsot kérünk tőle a felhasználást illetően.
== Lépések ==
#A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk, és hideg vízben feltesszük főni.
#A savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk, majd a húslében egy órán át főzzük lassú tűzön.
#A megfőtt csülköt kicsontozzuk és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
#A csülök főzőlevéből öntsünk a káposztához annyit, amennyi levest szeretnénk készíteni.
#Tegyük bele a babérlevelet és a majoránnát, sózzuk meg és főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul.
#Karikázzuk bele a füstölt virslit, és csavarjuk bele a citrom levét.
#Habarjuk be a tejszínből, tejfölből, lisztből készült habarással és tegyük hozzá a felkockázott csülökhúst is és jól forraljuk ki.
== Tippek ==
*Finomra vágott friss kaprot a legvégén szórhatunk a levesbe.
== Amire szükséged lehet ==
*350 g füstölt virsli,
*1 kisebb füstölt csülök,
*50 dkg savanyú káposzta,
*1,5 l húsleves (kockából is jó),
*1 dl tejföl,
*2 dl tejszín,
*2 kanál liszt,
*babérlevél,
*só,
*majoránna,
*citrom leve,
*friss kapor
== Figyelmeztetések ==
*Nem kalóriaszegény étel, ezért a diétázók kerüljék!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]
A kezdő háziasszonyok könnyen megijednek a csülöktől, de a közeli piac megbízható hentese biztosan a segítségükre lesz, ha tanácsot kérünk tőle a felhasználást illetően.
== Lépések ==
#A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk, és hideg vízben feltesszük főni.
#A savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk, majd a húslében egy órán át főzzük lassú tűzön.
#A megfőtt csülköt kicsontozzuk és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
#A csülök főzőlevéből öntsünk a káposztához annyit, amennyi levest szeretnénk készíteni.
#Tegyük bele a babérlevelet és a majoránnát, sózzuk meg és főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul.
#Karikázzuk bele a füstölt virslit, és csavarjuk bele a citrom levét.
#Habarjuk be a tejszínből, tejfölből, lisztből készült habarással és tegyük hozzá a felkockázott csülökhúst is és jól forraljuk ki.
== Tippek ==
*Finomra vágott friss kaprot a legvégén szórhatunk a levesbe.
== Amire szükséged lehet ==
*350 g füstölt virsli,
*1 kisebb füstölt csülök,
*50 dkg savanyú káposzta,
*1,5 l húsleves (kockából is jó),
*1 dl tejföl,
*2 dl tejszín,
*2 kanál liszt,
*babérlevél,
*só,
*majoránna,
*citrom leve,
*friss kapor
== Figyelmeztetések ==
*Nem kalóriaszegény étel, ezért a diétázók kerüljék!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]