935
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell paradicsomlevest készíteni? == A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés sz…”
== Hogyan kell paradicsomlevest készíteni? ==
A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés szerint megbolondíthatunk fűszerekkel.
== Lépések ==
# Először is készítsünk aranybarna rántást a leves alá, hogy még sűrűbb és laktatóbb ételt készíthessünk!
# Engedjük fel a rántást a sűrített paradicsommal vagy paradicsomszósszal!
# Öntsünk hozzá kb. másfél liter vizet a sűrített paradicsomhoz, és alaposan keverjük el!
# Tegyünk hozzá egy fej vöröshagymát és a babérleveleket a meglévő alaphoz. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítsük a tovább a levest!
# Ezt követően forraljuk össze még egyszer az egészet, majd ha ízlés szerint valaki cukros ízesítéssel szeretné fogyasztani, akkor a forralást követően tegye hozzá, mert különben könnyen odakozmálhat!
== Tippek ==
* A paradicsomleves számos különböző feltéttel tálalható, köztük különböző tésztafélékkel és pirított zsemlekockával. A zsemlekockákat készen is megvehetjük, de akár pár napig szárított zsemléket is felaprózhatunk, és megpiríthatunk olajon.
* A pirított zsemlekocka mellé reszelt sajt ajánlott a tálaláshoz.
== Amire szükséged lehet ==
* olaj vagy zsír
* kb. 4 evőkanál liszt
* 2 db 140g-os sűrített paradicsom vagy fél liter előre befőzött, passzírozott paradicsom
* másfél liter víz
* 1 fej vöröshagyma
* só
* esetleg cukor
* bazsalikom
* babérlevél
== Figyelmeztetések ==
* Ne csináljunk túl sűrű rántást a leves alá!
* A paradicsomsűrítmények felül lévő kis részét érdemes leönteni, mielőtt hozzáadjuk az egészet a leveshez.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
*[http://www.kepesrecepttar.hu/readarticle.php?article_id=93 Képes recepttár- Paradicsomleves]
*[http://www.mindmegette.hu/fuszeres-paradicsomleves-ii.recept Fűszeres paradicsomleves]
[[Kategória:Étel-ital]]
A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés szerint megbolondíthatunk fűszerekkel.
== Lépések ==
# Először is készítsünk aranybarna rántást a leves alá, hogy még sűrűbb és laktatóbb ételt készíthessünk!
# Engedjük fel a rántást a sűrített paradicsommal vagy paradicsomszósszal!
# Öntsünk hozzá kb. másfél liter vizet a sűrített paradicsomhoz, és alaposan keverjük el!
# Tegyünk hozzá egy fej vöröshagymát és a babérleveleket a meglévő alaphoz. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítsük a tovább a levest!
# Ezt követően forraljuk össze még egyszer az egészet, majd ha ízlés szerint valaki cukros ízesítéssel szeretné fogyasztani, akkor a forralást követően tegye hozzá, mert különben könnyen odakozmálhat!
== Tippek ==
* A paradicsomleves számos különböző feltéttel tálalható, köztük különböző tésztafélékkel és pirított zsemlekockával. A zsemlekockákat készen is megvehetjük, de akár pár napig szárított zsemléket is felaprózhatunk, és megpiríthatunk olajon.
* A pirított zsemlekocka mellé reszelt sajt ajánlott a tálaláshoz.
== Amire szükséged lehet ==
* olaj vagy zsír
* kb. 4 evőkanál liszt
* 2 db 140g-os sűrített paradicsom vagy fél liter előre befőzött, passzírozott paradicsom
* másfél liter víz
* 1 fej vöröshagyma
* só
* esetleg cukor
* bazsalikom
* babérlevél
== Figyelmeztetések ==
* Ne csináljunk túl sűrű rántást a leves alá!
* A paradicsomsűrítmények felül lévő kis részét érdemes leönteni, mielőtt hozzáadjuk az egészet a leveshez.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
*[http://www.kepesrecepttar.hu/readarticle.php?article_id=93 Képes recepttár- Paradicsomleves]
*[http://www.mindmegette.hu/fuszeres-paradicsomleves-ii.recept Fűszeres paradicsomleves]
[[Kategória:Étel-ital]]