1 100
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Albert kekszes süteményt csinálni? == right Az Albert kekszes sütemény nemcsak finom és látványos sütemény, de visz…”
== Hogyan kell Albert kekszes süteményt csinálni? ==
[[Fájl:Albert_kekszes.jpg|right]]
Az Albert kekszes sütemény nemcsak finom és látványos sütemény, de viszonylag olcsón nagy mennyiséget tudunk készíteni belőle. Sütni nem kell, hamar elkészül és jól tárolható – így ideális vendégváró édesség.
== Lépések ==
# Szerezd be és mérd ki a hozzávalókat:
#* 2 csomag Albert keksz
#* 3 dl tej
#* 1 dl kávé
#* 25 dkg margarin (1 db Rama kocka)
#* 20 dkg cukor
#* 2 evőkanál kakaó
#* 4 evőkanál liszt
#* tortabevonó
# A tejet, kávét öntsd egy lábasba, add hozzá a cukrot és a vajat, majd folyamatos kevergetés közben kezdd el közepes lángon melegíteni.
# Amikor a vaj felolvadt, kanalanként add hozzá a kakaót és a lisztet, majd kevergesd tovább addig, amíg be nem sűrűsödik.
# Vedd le a tűzről a lábost, és hagyd hűlni.
# Amikor már csak langyos a krém, ragaszd össze vele a kekszeket. Először tornyozd egymásra őket egy nagyobb tálcán, majd fektesd le, és készíts egy hosszú rudat– ekkorra a krém már besűrűsödik annyira, hogy nem fog kifolyni a kekszek közül. Ragaszd össze az egész csomag kekszet, majd kezdj egy új rudat a másik csomaggal.
# Ha maradt egy kis krém, kend az összeragasztott kekszek külsejére.
# A süteményt hagyd teljesen kihűlni, majd gőz felett (esetleg egy kis olajjal) melegítsd fel a tortabevonót. Amikor teljesen felolvadt, csorgasd a sütemény tetejére, majd egyenletesen kend el.
# Hűtőben hagyd állni a kész süteményt legalább egy napig, hogy a kekszek magukba szívják a nedvességet és megpuhuljanak.
# Tálaláskor ferdén szeleteld, így mutatós, csíkos korongokat kapsz.
== Tippek ==
* Még pikánsabbá teheted a süteményt, ha egy kevés rumot vagy rumaromát is teszel bele.
* Tortabevonó helyett maradék csokoládét is használhatsz – minél jobb minőségű, annál finomabb lesz a végeredmény.
* Tortabevonó helyett csokoládépehellyel vagy kókuszreszelékkel is díszítheted a süteményt.
* A kekszek összeragasztását nyugodtan rá lehet bízni gyerekekre is, biztosan élvezni fogják.
* Ha nem akarod összemaszatolni a tálcát (és a konyhaasztalt), terítsd le folpackkal.
* Ha gyerekeknek készül, és nem akarsz kávét tenni bele, próbáld ki csokipudinggal (ekkor kevesebb liszt kell, vagy el is hagyhatod).
== Amire szükséged lehet ==
* A hozzávalók
** 2 csomag Albert keksz
** 3 dl tej
** 1 dl kávé
** 25 dkg margarin (1 db Rama kocka)
** 20 dkg cukor
** 2 evőkanál kakaó
** 4 evőkanál liszt
** tortabevonó
*Egy vastagabb falú, közepes nagyságú lábos
* Kézi habverő a kevergetéshez
* Egy nagyobb tálca
== Figyelmeztetések ==
* * Ne aggódj, ha nem tűnik elég sűrűnek a krém – csak várj vele, amíg egy kicsit jobban kihűl!
== Források, hivatkozások ==
* Édesanyám receptje
* [http://www.mindmegette.hu/kekszes-suti_1.recept Egy kicsit másképpen, csokipudinggal.]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:Albert_kekszes.jpg|right]]
Az Albert kekszes sütemény nemcsak finom és látványos sütemény, de viszonylag olcsón nagy mennyiséget tudunk készíteni belőle. Sütni nem kell, hamar elkészül és jól tárolható – így ideális vendégváró édesség.
== Lépések ==
# Szerezd be és mérd ki a hozzávalókat:
#* 2 csomag Albert keksz
#* 3 dl tej
#* 1 dl kávé
#* 25 dkg margarin (1 db Rama kocka)
#* 20 dkg cukor
#* 2 evőkanál kakaó
#* 4 evőkanál liszt
#* tortabevonó
# A tejet, kávét öntsd egy lábasba, add hozzá a cukrot és a vajat, majd folyamatos kevergetés közben kezdd el közepes lángon melegíteni.
# Amikor a vaj felolvadt, kanalanként add hozzá a kakaót és a lisztet, majd kevergesd tovább addig, amíg be nem sűrűsödik.
# Vedd le a tűzről a lábost, és hagyd hűlni.
# Amikor már csak langyos a krém, ragaszd össze vele a kekszeket. Először tornyozd egymásra őket egy nagyobb tálcán, majd fektesd le, és készíts egy hosszú rudat– ekkorra a krém már besűrűsödik annyira, hogy nem fog kifolyni a kekszek közül. Ragaszd össze az egész csomag kekszet, majd kezdj egy új rudat a másik csomaggal.
# Ha maradt egy kis krém, kend az összeragasztott kekszek külsejére.
# A süteményt hagyd teljesen kihűlni, majd gőz felett (esetleg egy kis olajjal) melegítsd fel a tortabevonót. Amikor teljesen felolvadt, csorgasd a sütemény tetejére, majd egyenletesen kend el.
# Hűtőben hagyd állni a kész süteményt legalább egy napig, hogy a kekszek magukba szívják a nedvességet és megpuhuljanak.
# Tálaláskor ferdén szeleteld, így mutatós, csíkos korongokat kapsz.
== Tippek ==
* Még pikánsabbá teheted a süteményt, ha egy kevés rumot vagy rumaromát is teszel bele.
* Tortabevonó helyett maradék csokoládét is használhatsz – minél jobb minőségű, annál finomabb lesz a végeredmény.
* Tortabevonó helyett csokoládépehellyel vagy kókuszreszelékkel is díszítheted a süteményt.
* A kekszek összeragasztását nyugodtan rá lehet bízni gyerekekre is, biztosan élvezni fogják.
* Ha nem akarod összemaszatolni a tálcát (és a konyhaasztalt), terítsd le folpackkal.
* Ha gyerekeknek készül, és nem akarsz kávét tenni bele, próbáld ki csokipudinggal (ekkor kevesebb liszt kell, vagy el is hagyhatod).
== Amire szükséged lehet ==
* A hozzávalók
** 2 csomag Albert keksz
** 3 dl tej
** 1 dl kávé
** 25 dkg margarin (1 db Rama kocka)
** 20 dkg cukor
** 2 evőkanál kakaó
** 4 evőkanál liszt
** tortabevonó
*Egy vastagabb falú, közepes nagyságú lábos
* Kézi habverő a kevergetéshez
* Egy nagyobb tálca
== Figyelmeztetések ==
* * Ne aggódj, ha nem tűnik elég sűrűnek a krém – csak várj vele, amíg egy kicsit jobban kihűl!
== Források, hivatkozások ==
* Édesanyám receptje
* [http://www.mindmegette.hu/kekszes-suti_1.recept Egy kicsit másképpen, csokipudinggal.]
[[Kategória:Étel-ital]]