Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell fröccsöt készíteni? == Az alábbiakban a legfontosabb fröccsarányokat vesszük sorra! == Lépések == # Fröccsnek viszonylag zamatos, ne túl sava…”
== Hogyan kell fröccsöt készíteni? ==
Az alábbiakban a legfontosabb fröccsarányokat vesszük sorra!
== Lépések ==
# Fröccsnek viszonylag zamatos, ne túl savas bort válasszunk! A leginkább kedvelt fröccsbor az olaszrizling, de szintén népszerű a cserszegi fűszeres, az irsai olivér és a királyleányka. Szintén egyre többen isznak fröccsöt rozéból.
# Szerezzünk szódát! Az igazi szódát csak végszükség esetén helyettesítsük szénsavas ásványvízzel, abból is a savanykásabb fajtával.
# Gondoskodjunk megfelelő méretű pohárról, korsóról, kancsóról.
# Készítsük el a fröccsöt az alábbi arányokban (bor:szóda)
#* Nagyfröccs vagy klasszikus fröccs 2:1
#* Kisfröccs 1:1
#* Hosszúlépés 1:2
#* Háziúr 4:1
#* Házmester 3:2
#* Viceházmester 2:3
#* Sportfröccs 1:4
#* Krúdy-fröccs 9:1
#* Avasi fröccs 7:3
#* Polgármester 6:4
#* Maflás 5:5
#* Alpolgármester 4:6
#* Sóherfröccs 1:9
#*Harmatos fröccs: a pohár bor fölött elspricceljük a szódát, hogy a borba csak némi „harmat” kerüljön.
#* Spriccelt fröccs: fél liter bor és egy spriccelés a szódából
== Tippek ==
* A fröccs mellé fogyasszunk zsíros kenyeret!
== Amire szükséged lehet ==
* fehér bor
* szódavíz
* pohár, korsó vagy kancsó
== Figyelmeztetések ==
* Felejtsük el, hogy fröccsöt rossz minőségű lőréből készítsünk, az a hagyomány, hogy „a rossz bor még fröccsnek jó lesz”, szerencsére már leáldozóban van.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.deluxe.hu/cikk/20090721/osszegyujtottuk_a_tiz_legjobb_froccsbort_jasdi_csopak_kornyeki_olaszrizling_legli_blanc_etyeki_kuria_kiralyleanyka_konyari_chardonnay_jasdi_csopaki_rizling_bela_es_bandi_roze_duzsi_jasdi_gunzer_weninger A tíz legjobb fröccsbor]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Kategória:Étel-ital]]
Az alábbiakban a legfontosabb fröccsarányokat vesszük sorra!
== Lépések ==
# Fröccsnek viszonylag zamatos, ne túl savas bort válasszunk! A leginkább kedvelt fröccsbor az olaszrizling, de szintén népszerű a cserszegi fűszeres, az irsai olivér és a királyleányka. Szintén egyre többen isznak fröccsöt rozéból.
# Szerezzünk szódát! Az igazi szódát csak végszükség esetén helyettesítsük szénsavas ásványvízzel, abból is a savanykásabb fajtával.
# Gondoskodjunk megfelelő méretű pohárról, korsóról, kancsóról.
# Készítsük el a fröccsöt az alábbi arányokban (bor:szóda)
#* Nagyfröccs vagy klasszikus fröccs 2:1
#* Kisfröccs 1:1
#* Hosszúlépés 1:2
#* Háziúr 4:1
#* Házmester 3:2
#* Viceházmester 2:3
#* Sportfröccs 1:4
#* Krúdy-fröccs 9:1
#* Avasi fröccs 7:3
#* Polgármester 6:4
#* Maflás 5:5
#* Alpolgármester 4:6
#* Sóherfröccs 1:9
#*Harmatos fröccs: a pohár bor fölött elspricceljük a szódát, hogy a borba csak némi „harmat” kerüljön.
#* Spriccelt fröccs: fél liter bor és egy spriccelés a szódából
== Tippek ==
* A fröccs mellé fogyasszunk zsíros kenyeret!
== Amire szükséged lehet ==
* fehér bor
* szódavíz
* pohár, korsó vagy kancsó
== Figyelmeztetések ==
* Felejtsük el, hogy fröccsöt rossz minőségű lőréből készítsünk, az a hagyomány, hogy „a rossz bor még fröccsnek jó lesz”, szerencsére már leáldozóban van.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.deluxe.hu/cikk/20090721/osszegyujtottuk_a_tiz_legjobb_froccsbort_jasdi_csopak_kornyeki_olaszrizling_legli_blanc_etyeki_kuria_kiralyleanyka_konyari_chardonnay_jasdi_csopaki_rizling_bela_es_bandi_roze_duzsi_jasdi_gunzer_weninger A tíz legjobb fröccsbor]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Kategória:Étel-ital]]