1 086 bájt hozzáadva,
2012. május 14., 09:55 == Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? ==
A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.
== Lépések ==
# Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
# A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem engedett levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétdőltek a szőlőszemek, és a sötét lében bugyogtak, akkor lassú tűzön, fedő alatt főttek.
# Paradicsompasszírozón tekerjük át.
# Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.
== Tippek ==
* Ízesíthető levendulával és borral.
== Amire szükséged lehet ==
* piros szőlő
* cukor
* zselésítő
* befőttes üveg
== Figyelmeztetések ==
* Jól fertőtlenített üvegbe tegyük el.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/10/szolobol-nem-bort.html Szilva szemmel a világ gasztroblog: Szőlőből, nem bort]
[[Kategória:Otthon-kert]]