Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Új oldal, tartalma: „ =='''Segítség építőipari önéletrajz írásához'''== Tény, hogy építkezésen, felújításon dolgozni nem épp irodai munka, de ha ilyen állást szeretnén…”

=='''Segítség építőipari önéletrajz írásához'''==

Tény, hogy építkezésen, felújításon dolgozni nem épp irodai munka, de ha ilyen állást szeretnénk megkapni, ahhoz is kell önéletrajz. A munkáltatók, a HR-esek szeretik előre látni, hogy ki az, akit érdemes egy személyes beszélgetésre behívni.

Az önéletrajz kiváló lehetőség arra, hogy nagy vonalakban bemutassuk a szakmai tapasztalatainkat, végzettségeinket, és nem utolsósorban egy kicsit a személyiségünket is. Békés vármegyében a [https://bekescsabaallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet https://bekescsabaallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet] oldalon találhatunk az iparágban meghirdetett pozíciókat.

Ebben a cikkben ahhoz próbálunk egy kis segítséget nyújtani, hogyan kell megírni egy önéletrajzot egy ilyen álláspályázathoz.

==='''Az önéletrajz felépítése'''===

Az önéletrajzírás folyamán az alapvető szabályokat érdemes betartani. A célja, hogy felhívja ránk a munkáltató figyelmét, tehát koncentráljunk az erősségeinkre. Legyen könnyen olvasható és szellős, az egy oldalt ne haladja meg.

A tökéletes helyesírás viszont elengedhetetlen, tehát ha nem vagyunk benne biztosak, nézessük át valakivel, vagy használjunk helyesírás-ellenőrző programot. A nevünket és a szekciók címeit érdemes kiemelni nagyobb és vastagabb betűkkel. Most pedig térjünk át a tartalomra!

==='''Személyes adatok és fénykép'''===

A személyes adatok közül a név, a pozíció, illetve az elérhetőségek kötelezőek, azaz telefonszám és az e-mail cím. A lakcímnél elég a város is, az e-mail cím pedig legyen vállalható. Általában előnyös, ha az önéletrajz tartalmaz fényképet is, de legyen jó a minősége, és csak mellkasig engedje láttatni a pályázót.

==='''Munkatapasztalatok'''===

Ennél a résznél fordított időrendi sorrendet kell alkalmazni. Amit szükséges bemutatni, az a munkakör, a cég neve, a munkavégzés időtartama, de ide elég az évszám is. A munkavégzés helyénél a település meghatározása a lényeges, nem kell részletezni. Annyit kell feltüntetni, hogy ne haladjuk meg az egy oldalnyi szöveget.

A pontos feladatokról is lehet írni, amit vázlatpontokban tudunk megtenni. Ha ki kell hagyni valamit, mert nem fér ki, akkor érdemes az olyat, aminek nem sok köze van a megpályázott pozícióhoz.

==='''Tanulmányok'''===

Ebben a szakaszban ugyanúgy fordított időrendet kell alkalmazni. Az elvégzett szak nevét, az iskola nevét, a képzés időtartamát kell feltüntetni, esetleg a város nevét, ahol a képzés folyt. Vázlatpontokban itt is lehet dokumentálni a részleteket, azaz hogy pontosan mit tanultunk.

==='''Készségek, képességek'''===

Bár elhanyagolhatónak tűnik, de nagyon fontos része az önéletrajznak. Ez az a rész, ahol kitűnhetünk a többiek közül, megmutathatjuk, mennyire vagyunk jók a területen.

==='''Nyelvtudás és jogosítvány'''===

Az építőiparban is célszerű ezek meglétét feltüntetni, a jogosítvány sokszor elvárás is. Az összes kategóriát be lehet írni, amire van vezetői engedélyünk.

==='''Hobbi, érdeklődési kör'''===

Nem előírás, de írhatunk pár szót erről is, viszont akkor már ne legyünk felületesek, írjuk le pontosan, hogy például milyen zenét szeretünk, ha a zenehallgatást is felsoroljuk.

A Békéscsabaállás oldalon találhatunk munkát az építőiparban is, így bátran nézzünk ott körül!
1 865
szerkesztés