Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Cikkek:Ezeket a kültéri világítási megoldásokat érdemes választani

3 364 bájt hozzáadva, 2022. december 22., 10:14
Új oldal, tartalma: „ =='''Ezeket a kültéri világítási megoldásokat érdemes választani'''== A kültér megvilágítása sosem volt egyszerű feladat, hiszen a tökéletes helyen k…”


=='''Ezeket a kültéri világítási megoldásokat érdemes választani'''==

A kültér megvilágítása sosem volt egyszerű feladat, hiszen a tökéletes helyen kell elhelyezni a lámpát ahhoz, hogy tényleg mindent látni lehessen. A korszerű technológiának köszönhetően azonban olyan érzésünk lehet, mintha egyik pillanatról a másikra újítottuk volna fel az otthonunkat. Persze nem árt figyelni az esztétikára sem, hiszen egyes fényforrások igen jól tudnak mutatni a legtöbb udvaron és teraszon. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen megoldásokon érdemes gondolkodni.

==='''Milyen előnyei vannak, ha korszerűsítjük a kültéri világítást?'''===

Manapság már az esztétikum az egyik legfontosabb szempont és motiváció, amikor a kültéri világításról van szó. Az új és korszerű megoldások szinteket emelhet a környezetünk kialakításán, hiszen sötétedés után sem okoz gondot ránézni a házra, kertre.

Az [https://elektrikstore.hu/sct/438890/Kulteri-vilagitas Elektrikstore.hu kültéri világításai] között bőven akad olyan típus, amely nemcsak hasznos, hanem jól is néz ki. Persze ehhez az kell, hogy azt a lámpát válasszuk ki, amely méretben és kivitelben is passzol az otthonunkhoz.

Emellett pedig a mai modern lámpák és fények alkalmazása, valamint működtetése jóval gazdaságosabb, mint korábban. Ez főként a korszerű technológiának köszönhető, aminek hála az izzóknak jóval alacsonyabb az energiafogyasztása. Említést érdemel továbbá a biztonságos használatuk, hiszen nem forrósodnak fel, nem okoznak semmilyen problémát. Ráadásul egy jól megvilágított udvar még az illetéktelen behatolókat is távol tartja, miközben könnyebbé teszi az udvari közlekedést.

==='''Milyen lehetőségeink vannak?'''===

Szerencsére manapság már bőven rendelkezésünkre áll pár lehetőség, így nem okozhat gondot kültéri lámpát és világítást választani. Fontos azonban a minőség, hiszen csak egy megbízható gyártó terméke lesz olyan, amit nem kell évente több alkalommal cserélni. Kifejezetten népszerűnek számít a lakóházak körül a falra szerelhető lámpatest, amely lehetőséget ad arra, hogy sötétben is jól lássuk az épület környékét.

Ideális megoldás továbbá a talajba építhető spotlámpa is, de választhatunk akár napelemes változatokat is. A spotok főként az épületek körül jönnek jól, míg a napelemes változatok a járdák mellett és a kertekben mutatnak igazán esztétikusan. Meg kell említeni, hogy ezekhez nincsen szükség áramra, így nem kell hozzá konnektort vagy vezetéket keresni.

A teraszokon jól működik a mennyezetre szerelhető kültéri változat, ami tökéletes fényviszonyokat teremt ahhoz, hogy esténként kiüljünk sütni, enni, esetleg olvasni vagy borozni. Kiváló megoldás baráti és családi beszélgetések mellé.

==='''Mi a helyzet a mozgásérzékelős lámpákkal?'''===

Nem mehetünk el szó nélkül azok mellett a világítótestek mellett sem, amelyek mozgásra érzékenyek. Akkor kapcsolnak be, amikor szükség van rájuk, idővel pedig saját maguk kapcsolják le a világítást. Így nem ég feleslegesen, nincsen magas áramszámla, csak megfelelő láthatóság ott és akkor, ahol és amikor szükség van rá.
1 953
szerkesztés