2 129
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „ =='''Egyél zöldeket, és érezd jól magad a bőrödben!'''== A zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának egészségvédő hatásairól számtalan kutatás ta…”
=='''Egyél zöldeket, és érezd jól magad a bőrödben!'''==
A zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának egészségvédő hatásairól számtalan kutatás található a neten. Tudjuk, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.
Antioxidánsokkal gondoskodnak arról, hogy minél hosszabban élhessünk egészségesen, rendkívül táplálóak, és színesebbé tehetjük velük az étkezéseinket. Természetesen, nemcsak kiegészítőként és köretként kerülhetnek az asztalra, hanem főételként is megállják a helyüket.
==='''Tedd zöldebbé az ételeidet!'''===
Ha beépíted a napi rutinodba a salátákat, választhatsz a [https://www.zoldlevelecske.hu/salads Zöldlevelecske Salátaműhely ízletes salátakombinációi] közül. Persze Te is összedobhatod az ebédet vagy vacsorát, ha van rá időd. De ha rohansz reggelente, akkor készítsd el a salátádat online a Zöldlevelecske Salátaműhely oldalán található alapanyagokból.
Ha zöldségekben, gyümölcsökben gazdag az étrended, akkor mire eljön a hűvös őszi és téli időszak, elkezded feltölteni a vitaminraktárad. Persze nem azt mondom, hogy csupán a kerti termények fogyasztásával kimaxolhatod azt, de erős alapokra épülhet az immunrendszered. Így már nem dönt le azonnal a lábadról egy könnyű nátha, vagy ha kicsit hidegebb van az irodában.
A vitaminokon kívül a különböző zöldségek és gyümölcsök káliumot, foszfort, folsavat vagy kalciumot is tartalmazhatnak, hogy a vasról ne is beszéljünk! Az ásványi anyagok és a tápanyagok a vitaminokkal együtt jótékony hatással vannak a szervezetünkre. A látásra és a szemre, az idegrendszer megfelelő működésére, csontok és fogak állapotára, a vérképzésre és a keringési rendszer egészségére.
Igaz, vannak olyan vitaminok is, amelyek nem raktározódnak el a szervezetben, mint a C-vitamin, ami az anyagcsere-folyamatok révén hamar kiürül. De ha az étkezésben a saláták rendszeresen jelen vannak, folyamatosan gondoskodhatunk a pótlásról.
==='''Sok saláta = jó emésztés'''===
Az ülőmunkával, a kor előrehaladtával, a nem megfelelő táplálkozással az anyagcsere lelassul. Rátesz erre még egy lapáttal, ha nem viszünk be a szervezetünkbe elég rostot.
Jó hír, hogy a zöldség- és gyümölcsfélék rostban gazdagok, ha naponta fogyasztjuk ezeket, hamar észrevehető a változás. A sok rost mellett még több folyadék bevitelével gondoskodhatunk az egészséges emésztési folyamatokról. Azoknak, akiknél fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, különösen fontos a rostfogyasztás, amivel lassítható a szénhidrátokból származó cukrok bekerülése a vérbe.
==='''Legyen szebb a bőröd salátával!'''===
Nem arra gondolok, hogy egyes zöldségek és gyümölcsök kiváló arcmaszk vagy arcradír alapanyagok, bár ez is igaz. Sokkal inkább arról van szó, hogy a salátafélék sok-sok vizet is tartalmaznak, amit velük együtt beviszünk a szervezetünkbe. Gondoltad volna, hogy a déli salátáddal a hidratáltságodról is gondoskodsz?
Készíts egy salátát magadnak és kezdd el feltölteni a vitaminraktáradat! Nincs otthon hozzávaló? Sebaj, nézz körül a szegedi Zöldlevelecske Salátaműhely kínálatában!