Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Cikkek:Elektromos kerékpárral élmény a bringázás

3 301 bájt hozzáadva, 2021. november 23., 17:03
Új oldal, tartalma: „ =='''Elektromos kerékpárral élmény a bringázás'''== Sokan legyintenek az elektromos kerékpárokkal kapcsolatban, és nem is igazán ismerik el teljesítményk…”


=='''Elektromos kerékpárral élmény a bringázás'''==

Sokan legyintenek az elektromos kerékpárokkal kapcsolatban, és nem is igazán ismerik el teljesítményként a vele megtett kilométereket - azonban aki kipróbálja, rögtön megérzi, hogy nem feltétlenül elkényelmesedett úri hobbiként kell számon tartani a pedelec-kel megtett túrákat.

==='''Lényeges háttérinformációk az elektromos kerékpárokkal kapcsolatban'''===

Az elektromos rásegítéssel működő kerékpárokat épp úgy szükséges hajtani, mint egy normál biciklit. Azonban kifejezetten alkalmasak arra, hogy egy olyan pluszt adjanak a kerékpározáshoz, amivel segítik a mindennapokban történő használatot. Előfordulhat az, hogy bizonyos terepen egy hagyományos bringával a közlekedés nehézségekbe ütközik, de az autó vagy a motor használatát sem gondolnánk optimális megoldásnak. Például egy dombokkal tűzdelt városi terepen történő mindennapos használat során komoly segítséget jelenthet a pedelec.

Azokban az esetekben is kifejezett támogatást adhat egy elektromos bringa, amikor valaki kezdő terepbrinágsként a már régóta edzésben lévő társakkal szeretné tartani az iramot.

Az elektromosan meghajtott, pedelec bicajok működésének alapelve szerint a meghajtásban résztvevő motor kizárólag rásegít a haladási ütemre, és akkor kapcsol be, ha az ember hajtja a pedált. A motor csak a hajtás rásegítésében vesz részt, és csupán csak a pedálozás esetén kapcsol be. A teljesítményének tekintetében is határozott keretek között lehet az e-bike, vagyis nem adhat többet a menethez, mint maximum 250 W-ot, amivel 25 km/h-s sebességig hajtható meg a bringa.

==='''A pedelec számos előnyt tartogat tulajdonosa számára'''===

Bár az elektromos kerékpárokat egytől egyig magasabb árfekvésben találjuk meg a piacon, de évadvégi leárazáskor vagy esetlegesen az elektromoskerékpár-beszerzés témájában hirdetett pályázatok alkalmával elcsíphet az ember egy-egy olyan akciót, amikor kedvezményesebb keretek között válhat e-bike tulajdonossá. A boltok kínálatában széles választékot találunk már az e-bike-okból. Ha épp [https://www.kerekparom.hu/elektromos-kerekpar egy modern elektromos kerékpár] beszerzésén gondolkozol, látogass el a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop oldalára is az ott szereplő ajánlatokért.

Az elektromos kerékpárok nagy előnye, hogy kíméletesebben tartják fitten az embert. A használata során szükség van erőkifejtésre, de a lábakat kevésbé terheli, mint egy szokványos kerékpár. Mindezzel együtt azért elmondható, hogy ezeknek a bringáknak a rendszeres használata a környezet számára is sok előnyt tartogat, hiszen nem szükséges elővenni az autót a garázsból.

Az e-bike-ok biztosítják mindenki számára a sportolás lehetőségét még akkor is, ha valaki épp egy hosszan tartó betegségből épül fel. Motivációt ad, és egyben hozzá is segít a sportos mindennapok újbóli eléréséhez. Az elektromos bringák használata az idősebbek számára is lehetőséget ad arra, hogy az addig elérhetetlen bringás célkitűzésként nyilvántartott helyszínek a saját erő befektetésével elérhetővé váljanak.
1 953
szerkesztés