2 129
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „ =='''Ezek a legjobb olasz tésztafélék'''== A legjobb olasz tésztafélék étvágygerjesztőek… minden mennyiségben. Ezt valljuk, mivel szerelmesei vagyunk az…”
=='''Ezek a legjobb olasz tésztafélék'''==
A legjobb olasz tésztafélék étvágygerjesztőek… minden mennyiségben. Ezt valljuk, mivel szerelmesei vagyunk az ízletes olasz ételeknek.
Az olasz tésztafélék egyidősek a liszt, víz, só és tojás összekeverésének művészetével. Természetesen nemcsak ennyiből áll egy jó “pasta”, ahogyan az olaszok hívják. Elengedhetetlen az olasz tésztafélék elkészítésében a szósz is.
A finomabbnál finomabb szószok alá pedig a legjobb minőségű, [https://www.pizzafutar.co.hu/teszta kerek zamatossággal gőzölgő olasz tészta] illik.
==='''A legjobb olasz tésztafélék friss alapanyagokból készülnek'''===
Még mindig a kézzel - frissen - elkészített tészták a legízletesebbek. Persze dobozos, csomagolt pastát is lehet kapni, de az igazi olasz íz a frissességben lakozik. Az őrölt liszt, helyben gyúrt tészta, teljes értékű tojás, valódi konyhasó és a víz az alapja ennek a kiváló ízélménynek.
Ne csodálkozzunk, hogy az olaszok 100 évig élnek. A jó étel maga az élet. Mi sem támasztja alá jobban ezt, mint egy eredeti gnocchi frissen vágott hússal és ropogós, aznap szüretelt zöldségekkel.
==='''Hányféle tészta van?'''===
A spagettit mindenki ismeri, de a lasagne és a valódi gnocchi is közismert. A különböző laskatészták, táskák, csigák kavalkádja egyenesen elkápráztatja az igazi ínyenceket. Ne csak az azonnal ízélményt keressük az olaszt tésztafélékben; a tészta állaga, keménysége, útóíze is számít. A legfinomabb pasta az, amely a mi személyes kedvencünk, ami lehet al dente vagy puhára főzött. Lehet fűszeres vagy sima. Lehet tejszínes, esetleg dupla tojásos. Mindenképp az ízlésünktől függ, hogy a vékony vagy gazdag tésztákat szeretjük-e jobban. A hosszan tekergő spagetti és társai indítják-e be a fantáziánkat vagy pedig egy huncut tekergő, gőzölgő pasta.
A szószok még a tésztaféléknél is változatosabbak. Minden tésztaféléhez megvannak a hozzá illő szószok és italok. De ha részletesen körülnézünk az olasz konyhában, akkor azt láthatjuk, hogy az olaszok mindenevők. Szeretik élvezni az életet, és az ízlelőbimbóikat se hagyják ki a buliból. Tejszín, mascarpone, sajtfélék, hústermékek széles választékban és zöldségek nyersen, pirítva, grillezve, főzve stb. mind részei az olasz tradicionális ételkülönlegességeknek.
==='''Olasz tésztaféléket mindenkinek!'''===
A gluténérzékenyek számára is van megoldás, a gluténmentes pasta mára már hagyományos tésztafélékkel azonos ízvilágban és állagban tudja kényeztetni az olasz konyha rajongóit.
Húsmentes és teljesen vegán tésztafélék is léteznek. Meglepő, hogy a tradicionális olasz tésztafélék között bőven szerepel olyan recept, amely a mai vega/vegán igényeknek évszázadokra visszamenőleg is megfelel. Tudnunk kell, hogy a pizzához hasonlóan a tésztafélék a szegények ételeként voltak számon tartva. A szegények nem jutottak húshoz. “Csupán” pasta, érlelt és friss sajtok, valamint zöldségek díszítették táljaikat, és ezt a szegénységet ma bárki megirigyelheti, ha igazi olasz tésztafélékre vágyik.