303
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Lépések
# '''Ízesített jégkockák:'''
#* Gyümölcs-, zöldségpüréből: botmixerrel pürésíts össze ízlés szerinti gyümölcsöket éppen annyi vízzel, amennyitől sűrű, krémszerű állagot kapsz. Olvasztott cukorral, egyéb édesítővel még ízesítheted. Ezt kanalazd bele a jégkockatartóba.
#* Különböző italokból: olyan italokat válassz, melyeknek jót tesz és jól áll a fagyasztás, például kávé, szörpök, alkoholos italok (ezekből főként a gyógynövényes likőrök, ízesített-édes likőrök, stb.).
# '''Formázott jégkockák''':
#* Vásárolj különleges öntőformákat. Boltokban, webshopokban széles a repertoár.
# '''Buborékmentes, átlátszó jégkocka készítése:''' ahhoz, hogy szép, buborékmentes jégkockákat kapj végeredményként, kétszer forrald fel, majd hűtsd le egymás után a jégkockáknak szánt vizet. -1 és -4 fok közötti hőmérsékleten fagyaszd meg minél lassabban. Desztillált víz használatával a jégkocka opálosságát is elkerülheted, átlátszó lesz a végeredmény.
# '''Akár több eljárási módot is ötvözhetsz.'''
== Tippek ==