1 100
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Hogyan kell elkészíteni az édesburgonyát?
== Hogyan kell elkészíteni az édesburgonyát? ==
[[Fájl:edesburgonya.jpg|right|250px]]
Az édesburgonya csak a nevében és megjelenésében hasonlít a krumplihoz, de ugyanolyan sokoldalúan felhasználható. Két fő változata van: a lila héjúnak héjú és világos a húsa, húsú fajta ízében a gesztenyére hasonlít, míg a sárgásbarna héjúnak narancsszínű a húsa, és húsú inkább a sütőtökre emlékeztet. Az édesburgonya vagy batáta gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban, sőt, a többi zöldségféléhez képest viszonylag sok fehérjét tartalmaz – nem csoda, hogy Dél-Amerikában népélelmezési cikknek számít. Az édesburgonya elkészítésének csak a kreativitás szab határt, de az induláshoz adunk néhány alapreceptet.
== Lépések ==