Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Felelős gazdának lenni

72 bájt törölve, 2017. február 6., 13:35
nincs szerkesztési összefoglaló
Rengetegszer láthatsz kóbor állatokat egyedül bóklászni az utakon. Ha minden gazdi felelős állattartó lenne, akkor ezeknek a száma csökkenne. Ha megteremtesz mindent, ami kedvenced jóllétéhez szükséges, illetve ellátod chippel, akkor mindent megtettél az ügy érdekében.
== Lépések ==
#'''Gondold át az állattartással járó kötelezettségeket! ''' Ha úgy döntesz, hogy szeretnél háziállatot tartani, nem árt alaposan átgondolni, hogy mindent meg tudsz-e neki adni, az állat természetes igényeit, vele járó kötelezettségeket hosszú távon tudod-e biztosítani!
#'''Biztosíts elegendő helyet új kedvencednek!''' A következő dolgod eldönteni, hogy mekkora mozgásteret tudsz biztosítani az érkező állat számára. Különböző fajták, különböző mozgásigénnyel rendelkeznek, így a választás előtt érdemes utána járni, hogy melyik állat bizonyul a legjobb választásnak!
#'''Szeresd!''' Állatot vállalni nagy felelősség, így át kell gondolnod, hogy vajon akkor is szeretni tudod-e, mikor rosszat tesz, és nem kell másik gazdival megbarátkoznia. Az állatok ugyanúgy érző lények, mint az emberek, boldogságot, és szenvedést is éreznek.
* [http://elelmiszerlanc.kormany.hu/av-felelos Hogyan lehetek felelős kutyatartó?]
*[http://www.sopronholding.hu/cikk/felelos-allattartas Felelős állattartás]
 
[[Kategória:Állatok]]
 
[[Kategória:Állatok]]
 
[[Kategória:Állatok]]
[[Kategória:Állatok]]
176
szerkesztés