Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Kis szobából nagyot varázsolni

2 853 bájt hozzáadva, 2016. április 8., 11:36
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell kis szobából nagyot varázsolni? == left|250pxKollégiumba költöztél? Garzonban élsz? Esetleg kifogtál egy kedve…”
== Hogyan kell kis szobából nagyot varázsolni? ==

[[Fájl:160408_kicsi_szoba.jpg|left|250px]]Kollégiumba költöztél? Garzonban élsz? Esetleg kifogtál egy kedvező árú, de kisméretű albérletet? Nem kell megijedni az alacsony négyzetméter számtól! Bizonyos berendezési alapelveket szem előtt tartva, tágasabbá varázsolhatod az új otthonodat.

== Lépések ==

#'''Szabadulj meg a kacatoktól!''' A kis lakás nem alkalmas végtelenszámú lom tárolására. Mielőtt jelentősebb átalakításba kezdenél, érdemes a szükségtelen tárgyakat száműznöd az életedből.
#'''Világosíts!''' A sötét szín ruhaként is slankít, így ezen árnyalatokat kerüljük a szoba és a berendezés színének megválasztásánál! Ha a körülmények engedik, érdemes a falakat, bútorokat világos, vidám színekbe öltöztetni. A legtöbb kollégiumi vezetőség, főbérlő nem engedi a berendezés jelentősebb változtatását, ezt érdemes egyeztetni velük.
#'''Tapétázz!''' Az egész falat befedő poszter vagy a tapéta megválasztása is nagyban befolyásolja a térérzetünket. A fényes anyagoktól, nagy mintáktól optikailag nagyobbnak tűnik a lakás, így érdemes ezt választani.
#'''Válogasd meg a berendezési tárgyakat!''' Kisméretű szobánál kulcsfontosságú a praktikus elrendezés. A falra szerelhető éjjeli lámpa már egy polccal kevesebb helyet foglal. A hatalmas, földig érő függöny helyett használt raffroló több fényt enged be a lakásba. Az okosan elhelyezett tükör még nagyobbá varázsolja a helyiséget.
#'''Rendszerezz!''' Kicsi lakásnál minden négyzetcentiméter számít. Érdemes rendszerezőket beszerezni a fiókokba. Ha az ágyat megmagasítod, az alatta lévő hely is remek tároló. Az ágy alatti káosz nem tetszetős a szemnek, zavaróvá válhat: egy földig érő ágytakaró vagy ágyszoknya orvosolhatja a problémát.

== Tippek ==

*Amennyiben a lakás nagy belmagasságú, egy galéria építése sok helyet szabadít fel.
*Szerezz be fiókelosztókat, rendszerezést segítő eszközöket a hely praktikus kihasználása érdekében!


== Amire szükséged lehet ==

*világos, színes festék, dekorációs elem
*poszter vagy tapéta
*ágyszoknya
*rendszerező fiókokba

== Figyelmeztetések ==

*A konfliktusok elkerülése érdekében beszéld meg a tulajdonossal, hogy milyen mértékű változtatások megengedettek, ezáltal elkerülhetőek a konfliktusok.
*A túl sok dekorációs elemtől zsúfoltnak hat a szoba, fokozottan érvényesül a ’kevesebb, néha több’ elv.

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

*[http://www.men.hu/kis-lakas-7-bakloves-berendezeskor-lakberendezes/ 7 baklövés berendezéskor]
*[http://freshome.com/30-small-bedrooms-ideas-to-make-your-home-look-bigger/ 30 small bedrooms]

[[Kategória:Otthon-kert]]
23
szerkesztés