17
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→A recept a tökéletes Kenya jegeskávéhoz egyenesen a Starbucksból, French press kávéfőzővel.
== A recept a tökéletes Kenya jegeskávéhoz egyenesen a Starbucksból, French press kávéfőzővel. jegeskávé titka ==
Bár már vége van a nyárnak, még vannak olyan napok, amikor nem egy forró italtól reméljük a felfrissülést. Ilyenkor jön jól egy jegeskávé, amellyel a hétköznapokba is a nyár hangulatát varázsolhatjuk. A Starbucks esetében minden kávékülönlegesség egyedi történetet rejtmegosztotta velünk a tökéletes jegeskávé titkát, amihez még kávéfőzőre sincs szükségünk. Az '''Hozzávalók:'''''1 db French press (dugattyús kávéfőző)50 ml + 200 ml forró, de nem forrásban lévő víz4 evőkanál kávéőrlemény (az egzotikus gyümölcsök ízvilágát magába záró gyümölcsös aromájú afrikai Kenya szemes kávéval az egymással versengő kis afrikai kávéültetvények legjava kerül kávé különösen jó választás)2 pohár jégTej, tejszín, cukor, édesítő, vaníliafagylalt, tejszínhab ízlés szerint'' '''Elkészítés:''' '''1. lépés: A szűrő előkészítése'''Vedd elő a dugattyús kávéfőződ és tegyél bele egy papír kávészűrőt.Önts 50 ml forró vizet a papírszűrő teljes felületére, kellemes melegágyat készítve a csészébekávéőrleménynek. De mit keres egy elefánt Ezután öntsd ki a csomagoláson?vizet, erre csak az előmelegítés miatt van szükség. '''2. lépés: Pontos adagolás'''Nem Mérj ki 4 evőkanálnyi őrölt kávét minden kávéfanatikus tudja2 deciliter kávé készítéséhez, és tedd bele az előmelegített szűrőbe. '''''Tipp:''A jegeskávékat mindig kétszer olyan erősre kell főzni, hogy a kávét már mint a 9hagyományos forró italokat. századi Etiópiában felfedezték''' '''3. Ami érdekes, hogy ezer évbe teltlépés: Az ízek felszabadítása'''Töltsd fel a French press (dugattyús) kávéfőzőt forró vízzel félig, vagy amíg teljesen el nem lepik a szomszédos Kenyában is megjelentek az első kávéültetvényekkávéőrleményt. A hosszú utazás alatt felszedett grépfrútAdj 10 másodpercet a kávénak, hogy a kávéőrlemény egyenletesen benedvesedjen, fekete ribizliés kiengedje különleges aromáját. '''4. lépés: Kiteljesítés'''Lassan, narancskörkörös mozdulatokkal öntsd hozzá a maradék vizet úgy, hogy a megduzzadt kávéőrlemény minden részét elfedje. '''5. lépés: Jöhet a jég'''Töltsd fel a kávéspoharakat jéggel, bogyós gyümölcsös és mazsolás karakterekfinoman önts rá a frissen elkészült kávé. Amint kihűl, a hegyvidéki éghajlat ízesítsd ízlésed szerint és máris fogyasztható.A Starbucks az egyenlítő környéki termékeny talajafrikai Kenya kávéőrleményét javasolja a tökéletes jegeskávéhoz, amiben a Kenya kávét termesztikamely egzotikus gyümölcsös, együttesen biztosítják citrusos aromája tovább fokozza a kávészemek teljesen egyedi ízvilágáthideg kávé frissítő élményét. '''Érdekesség a Starbucks Kenya kávéőrleményről:'''[[Belső hivatkozás]]A Kenyából származó kávé különleges citrusos aromája azonban nem ezeknekaromáját az afrikai kis kávéfarmokat körülölelő citrusfáknak köszönheti, hanem egyszerűen amelyeket a termelők a citrusfáknak köszönhető. Az afrikai kis kávéfarmok helyi legfőbb kártevője ugyanis kártevők, az elefánt, amely elefántok távol tartására a farmokat sűrű citrusfasorok keretezikültettek. Összességében tehát a világ legnagyobb szárazföldi emlősei járultak hozzá a kenyai kávé semmivel sem összehasonlítható, citrusos karakteréhez. Az ez iránti tiszteletet fejezi ki Ennek tiszteletére találhatjátok meg minden Starbucks Kenya kávéőrlemény csomagolásán az elefánt. A kávétermesztés kenyai sajátossága köszönhető továbbá a kávék kimagasló minőségének is. A többségében kisebb ültetvényeken termő kávét a kenyai Coffee Board vásárolja fel. A szervezet kiválasztja a kávébabokat, elvégzi a kóstolásokat, majd minden héten a nairobi aukción árverezi el őket. Az aukció arra készteti az ültetvényeseket, hogy minden alkalommal megpróbálják legyőzni saját magukat, és megalkossák a legjobb minőségű kávét. Ez a folyamat biztosítja a kávék kiváló minőségének és az elismert karakterének állandóságát. „A zöld logóval ellátott kávé egyet jelent a legjobb minőségű kávéval, melyek mindegyikének megvan a saját, egyedi története – hangsúlyozta Magdalena Jurdziak, a lengyel Starbucks marketingmenedzsere. – Egyes kávéőrleményeinket az évszakhoz megfelelően válogatjuk, így a Starbucks vendégei a legfinomabb kávéőrleményekkel bejárhatják az egész világot.” A Kenya kávéőrlemény egzotikus gyümölcsös aromája a meleg nyári esték hangulatát idézi. Tökéletes jegeskávé készítésére, amely formában a grépfrút kesernyés íze még inkább felerősödik. Érdemes belőle tartalékolni a téli hónapokraelefántot.
== Lépések ==