Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Színes sajtkrémtortát készíteni

3 601 bájt hozzáadva, 2015. augusztus 27., 08:20
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell színes sajtkrémtortát készíteni? == right|200pxMa már számtalan olyan tortarecept létezik, amely nem igényel…”
== Hogyan kell színes sajtkrémtortát készíteni? ==

[[Fájl:Cheesecake-neapolitan-1.jpg|right|200px]]Ma már számtalan olyan tortarecept létezik, amely nem igényel sütést. Ezeknek az elkészítése egyszerűbb és kevésbé kockázatos, ízvilága pedig egészen egyedi. Ha egy rendkívül dekoratív tortára vágysz, akkor neked szól ez a recept.


== Lépések ==

#'''Készítsd el a torta alapját.''' Olvassz fel 4 evőkanál vajat. Ehhez keverd hozzá az Oreo keksz morzsáit, majd bélelj ki vele egy előre bevajazott tortaformát.
#'''Készítsd el a csokis tölteléket.''' Mixer vagy habverő segítségével keverj össze 24 dkg natúr krémsajtot negyed bögrényi cukorral körülbelül két percen át, közepes fokozaton. Ha kakaóport használsz, akkor 3 dkg-ot, ha pedig csokoládét, akkor a tábla háromnegyedét olvaszd fel két evőkanál vajjal. Ha felolvadt, öntsd hozzá a krémsajthoz. Próbálj meg belőle minél légiesebb krémhabot verni. Ezután a bögrényi tejszínhabot óvatosan keverd hozzá. Ha ez kész, akkor öntsd rá a kekszmasszára ügyelve arra, hogy minden oldalát befedje, majd tedd hűtőbe.
#'''Készítsd el az epres tölteléket.''' Az előzőhöz hasonlóan 24 dkg krémsajtot és negyed bögre cukrot mixelj össze. Önts hozzá egy teáskanál eper aromát és 8 dkg eperpürét. Ha van piros ételszínezéked, abból adj a krémhez 2-3 cseppet, hogy intenzív színe legyen a krémnek. Keverd hozzá óvatosan a tejszínhabot. Ha elég habos végeredményt kaptál, akkor ezt az epres krémet töltsd bele egy habnyomó zsákba. Vedd ki a hűtőből a tortát. A csokis rétegre, a torta szélétől indulva, körkörös mozdulatokkal a közepe felé kezd el az epres tölteléket adagolni. A végén simítsd el a krémet, hogy egyenletes legyen a végeredmény. Ezután mehet is a hűtőbe.
#'''Készítsd el a vaníliás tölteléket.''' 24 dkg krémsajtot, negyed bögrényi cukrot, egy teáskanál citromlevet és 2 teáskanál vanília aromát keverj össze mixer vagy habverő segítségével. Keverd hozzá óvatosan a tejszínhabot. Öntsd bele a megtisztított vagy új habnyomóba és az előző réteghez hasonlóan adagold az epres rétegre a vaníliakrémet.
#Végezetül pedig '''száműzd a hűtőbe''' 1-2 órára.



== Tippek ==

*A tortaforma belső oldalait és alját vajazd ki, mielőtt kibéleled a kekszmasszával.
*Egy tortalapát vagy pohár segítségével könnyebben el tudod simítani a masszákat.
*Ha diétás tortát szeretnél, akkor a kristálycukor helyett steviával is csinálhatod, tejcsoki helyett pedig étcsokit is használhatsz.
*Az eperpürét egyszerűen elkészítheted: turmixold össze a fagyasztott vagy friss epreket.
*Ha nincs ételfestéket, helyettesítsd szörppel!



== Amire szükséged lehet ==

*Másfél bögrényi oreo vagy bármilyen sötét színű kekszmorzsa
*6 evőkanál vaj
*¾ bögre kristálycukor
*¾ tábla csoki vagy 3 dkg kakaópor
*3 bögre tejszínhab (elkészíthető házilag is)
*75 dkg natúr krémsajt
*1 evőkanál eper aroma
*Piros ételfesték (opcionális)
*1 kávéskanál citromlé


== Figyelmeztetések ==

*Ha a felső rétegek nehezebbek, mint az alattuk lévő, akkor lenyomja a habosabb alsó részt, ami miatt összeesik a töltelék, és nem lesz egyenletesen sávos a végeredmény.



== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://iambaker.net/neapolitan-cheesecake/ Neopolita sajttorta]
* [http://chefcricket.blogspot.hu/2013/08/szivarvany-zebra-sajttorta.html Szivárvány sajttorta]

[[Kategória:Étel-ital]]
154
szerkesztés