103
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni? == right|100 px Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy …”
== Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni? ==
[[Fájl:eperfagyi.jpg|right|100 px]]
Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy fagyi után. Hogy ne mindig tartósítószeres és ízfokozós élelmiszert vegyek, sokat keresgetek házilag is elkészíthető recepteket. Találtam is egyet, mutatom, hogyan készítsd! Ráadásul gluténmentes!
== Lépések ==
# Ezt tedd az eperrel:
#* '''Mosd meg az epret!''' Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
#* '''Turmixolj!''' Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyed óráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
#* '''Hűtsd!''' Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.
# Ezt pedig a kókuszkrémmel:
#* '''Habosítsd fel gépi habverővel!''' Állaga hasonlítani fog a félig felvert tejszínhabhoz.
#*'''Keverd el!''' Néhány mozdulattal keverd el az eperrel úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne.
# A kész keveréket tedd a mélyhűtőbe legalább fél napra!
== Tippek ==
* Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, '''rizskrémet''' is használhatsz.
* A fagylaltos kelyheket is hűtsd be előre, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.
== Amire szükséged lehet ==
* 50 dkg földi eper
* 2 dl glutén- és tejmentes kókuszkrém
* 9 dkg porcukor
* Lábas, műanyag tál
* Botmixer
* Gépi habverő
== Figyelmeztetések ==
* Minden esetben ellenőrizd az alapanyagok összetételét!
* A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért ha érzékeny vagy, házilag darálj!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kokuszos-eperfagyi/ Kókuszos eperfagyi]
* [http://www.etelallergia.hu/kokuszos_eperfagyi.htm Kókuszos eperfagyi]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:eperfagyi.jpg|right|100 px]]
Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy fagyi után. Hogy ne mindig tartósítószeres és ízfokozós élelmiszert vegyek, sokat keresgetek házilag is elkészíthető recepteket. Találtam is egyet, mutatom, hogyan készítsd! Ráadásul gluténmentes!
== Lépések ==
# Ezt tedd az eperrel:
#* '''Mosd meg az epret!''' Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
#* '''Turmixolj!''' Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyed óráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
#* '''Hűtsd!''' Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.
# Ezt pedig a kókuszkrémmel:
#* '''Habosítsd fel gépi habverővel!''' Állaga hasonlítani fog a félig felvert tejszínhabhoz.
#*'''Keverd el!''' Néhány mozdulattal keverd el az eperrel úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne.
# A kész keveréket tedd a mélyhűtőbe legalább fél napra!
== Tippek ==
* Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, '''rizskrémet''' is használhatsz.
* A fagylaltos kelyheket is hűtsd be előre, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.
== Amire szükséged lehet ==
* 50 dkg földi eper
* 2 dl glutén- és tejmentes kókuszkrém
* 9 dkg porcukor
* Lábas, műanyag tál
* Botmixer
* Gépi habverő
== Figyelmeztetések ==
* Minden esetben ellenőrizd az alapanyagok összetételét!
* A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért ha érzékeny vagy, házilag darálj!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kokuszos-eperfagyi/ Kókuszos eperfagyi]
* [http://www.etelallergia.hu/kokuszos_eperfagyi.htm Kókuszos eperfagyi]
[[Kategória:Étel-ital]]