375
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Tippek
* Szokták mondani, hogy pálinkába és lekvárba mindegy, milyen épségű alma kerül bele. Jómagam úgy gondolom és úgy tapasztaltam, hogy csak a szép, érett és egészséges gyümölcsből készül kellemes zamatú ital vagy lekvár.
* Ha nincs botmixerünk, kezdjük el főzni a kockára vágott almát. Miután kissé megpuhul, nyomjuk össze fakanállal vagy krumplinyomóval. Vagy akár le is reszelhetjük őket, de ez már időigényesebb feladat.
* Miután elkészültünk az végeztünk a gyümölcsök előkészítésével, akár le is önthetjük őket egy citrom frissen facsart levével, hogy ne barnuljon meg az alma.
* A hozzáadott cukor, méz vagy bármilyen más édesítőszer mennyisége függ az alma édességétől és a saját ízlésünktől is, így miután kicsit átmelegedett az almapép, nyugodtan kóstolgassuk és ízesítsük!
* Készülő lekvárunkat ízesíthetjük is! Még pikánsabb ízt adhatunk neki fahéjjal, citrommal vagy akár gyömbérrel.
* Ütögessük az üveget, miközben töltjük bele az elkészült lekvárt! Ilyenkor tömörödik a massza, nem képződik benne levegőbuborék, jobban kihasználhatjuk a térfogatot.
== Amire szükséged lehet ==