=== Tészta elkészítése ===
* 500 g tojásfehérje* 330 g kristálycukor* 200 g darált, hőkezelt mák* 70 g édes morzsa vagy darált háztartási keksz* 150 g hámozott, reszelt alma (Jonatán vagy Idared)* 1 db citrom reszelt héja# A Az 500g tojásfehérjét a 330g cukorral kemény habbá verjük. # Tegyük egy lapos tálba a 200g darált mákot, a 70g édes morzsát, a citromhéjat és a 150g hámozott, reszelt almátegy citrom reszelt héjával, s keverjük össze őket, majd utána óvatosan adagoljuk hozzá hozzájuk a felvert tojásfehérjét, amivel forgassuk össze. # Egy kiolajozott, lisztezett sütőlapra 6 db 6db dobostorta vastagságú tortalapot készítsünk.
# 200 fokon, 12-14 percig süssük készre és amikor kivettük, még melegen vágjunk alá, és ha kihűlt egy tortakarikával formázzuk ki a 6 tortalapot.
=== A krém elkészítése ===
* 6 # 1 dl 2,8%-os zsírtartalmú tej * 130 g cukor* 70 g kukorica keményítő* 3 db tojás sárgája* fél vaníliarúd* 2,5 dl tejszínhab# Kis tejjel keverjük csomómentesre a 70g kukorica keményítőt és a tojássárgájákat3 tojássárgáját. # A maradék 5dl tejbe tegyük bele a 130g cukrot és a kikapart fél vaníliarúd belsejét, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett öntsük bele a keményítős tojást, míg be nem sűrűsödik. Krémes állagra van szükségünk, viszont egy sűrűbb krémet kell kapunk.# Ha kihűlt a krém, óvatosan a felvert 2,5dl tejszínt keverjük hozzá (használjunk 35 %-os zsírtartalmú tejszínt).
=== Az almatöltelék elkészítése ===
* 0,5 kg reszelt hámozott alma (Jonatán vagy Idared) * 50 g vaj* 50 g cukor* # Hámozzunk meg 0,5 dkg őrölt fahéj* fél citrom# Hámozzuk meg az 5kg almát, majd reszeljük le, s a az 50g cukorral, a fél citrom levével, és a 0,5dkg őrölt fahéjjal 50g vajon pároljuk meg és hűtsük le, ha elkészült.
=== A torta összeállítása ===
== Amire szükséged lehet ==
* Alapanyagok '''A tészta alapanyagai''':* Karika alakú * 500 g tojásfehérje** 330 g kristálycukor** 200 g darált, hőkezelt mák** 70 g édes morzsa vagy darált háztartási keksz** 150 g hámozott, reszelt alma (Jonatán vagy Idared)** 1 db citrom reszelt héja* '''A krém alapanyagai''':** 6 dl 2,8%-os zsírtartalmú tej ** 130 g cukor** 70 g kukorica keményítő** 3 db tojás sárgája** fél vaníliarúd** 2,5 dl tejszínhab* '''Az almatöltelék alapanyagai''':** 0,5 kg reszelt hámozott alma (Jonatán vagy Idared) ** 50 g vaj** 50 g cukor** 0,5 dkg őrölt fahéj** fél citrom* 23cm átmérőjű tortaforma
* Habverőgép
* Lábas, edények
== Figyelmeztetések ==
* Ahogy kisült a 6db tortalap még melegen vágjunk alájuk, mert könnyen a papírhoz ragad.
== Kapcsolódó videók ==