138
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→A torta összeállítása
=== A torta összeállítása ===
# A mind 3 Mindhárom piskótát kenjük meg a pálinkás sziruppal és 50 g házi szilvalekvárral, majd hintsük meg pörkölt finom dióval (laponként 20g).
# Egy tortalapra egy 23 cm-es átmérőjű és 6 cm magas tortakarikát rakjunk rá.
# A karikába helyezünk egy megkent piskótát és a csokikrém nagy részét egyenletesen kenjünk rá, viszont kb. 30 grammot hagyjunk a tetejére.
# Ráhelyezzük a következő piskótát, majd rákenjük a marcipánkrém háromnegyed részét.
# Az elkent krémre rétegezzük a harmadik piskótát, amit a maradék marcipánkrémmel kenjünk meg, és a csokikrémmet csokikrémet öntsük rá, oszlassuk el egységesen és márványosítsuk a felületét (dermedjen meg).
# Tegyük hűtőbe kb. 3 órára, hogy kellően megdermedjen, osszuk fel 16 szeletre, és a szeletek végét felvert tejszíncsókokkal, aszalt szilvával, valamint az oldalát tejszínhabbal és pörkölt szeletelt mandulával díszítjük.