Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→A piskóta elkészítése
== Hogyan kell a 2007-es ország tortát tortáját elkészíteni? ==
[[Fájl:Madártej...JPG|right|300px]]Ki ne ismerné és szeretné gyermekkorunk nagy kedvenc desszertjét, a madártejet. Egy igazán egyszerű és könnyed finomság, ami egy kiadós ebéd után hűsítően hat. Ezen hagyományos magyar desszert gondolatából alkotta meg Zila László mestercukrász a 2007-es győztes ország tortáját, vagyis a '''Madártej tortát'''. Az ország tortája Magyarország születésnapjára készített tortakülönlegesség, amelyet minden évben az augusztus 20-i ünnepségen mutatnak be Budapesten, valamint ami az ünneptől kezdve az ország közel 300 cukrászdájában is megvásárolható. 2007 óta a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete közösen írja ki a pályázatot, amely során cukrászmesterek nevezhetnek a saját tortakuriózumukkal. A tortának minden éveben egy új, még nem létező, egyedi, nem szokványos alapanyagokat tartalmazó kreációnak kell lennie. A Madártej torta egy igazán finom és egyszerű torta, érdemes kipróbálni, mert garantált siker garantáltan sikere lesz vele. Tanuljuk meg , hogyan kell egy 16 szeletes Madártej tortát készíteni!
== Lépések ==
=== A piskóta elkészítése ===
# Két 24 cm átmérőjű tortaformát rakjunk egy sütőlapra és osszuk el bennük arányosan a piskóta tésztáját.
# 165-170°C-os sütőben Kb. 45-55 percig süssük, viszont figyeljünk rá, hogy nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat a piskóta.
=== A krém elkészítése ===
# Amikor kész a krém kb. 10 percenként keverjünk rajta egyet, hogy krémes sima állagú maradjon és tegyük hideg vízfürdőbe.
# A maradék 150 g 150g vajat habosítsuk fel és fokozatosan adagoljuk a hideg krémhez.
=== A torta összeállítása és díszítése ===
# Egy tortakarának tortakarikának az aljára helyezzük az egyik kihűlt piskóta lapot.
# A tetejére vékony cukorszirupot és meleg baracklekvárt kenjünk.
# A krém nagy részét kenjük a barackos piskótára.
# A második piskóta tetejére tegyük a maradék krémet.
# Hűtsük a tortát kb. 3 órán át, hogy a krém teljesen megdermedjen és összeálljon.
# Ha kivettük a tortát, óvatosan szedjük le róla a tortaformát óvatosan.
# Verjünk fel keményre 4 dl növényi tejszínhabot és a torta oldalát körbe vonjuk be vele, de hagyjunk egy picit a díszítéshez is belőle.
# '''Díszítés''': a torta tetejére 16 habcsúcsot nyomjunk és habcsók csíkokat helyezzünk rájuk. Szórhatunk még a közepére kis reszelt étcsokoládét.
== Tippek ==
* Ha véletlen véletlenül megszilárdult a tojássárgája, egy botmixerrek botmixerrel turmixoljuk össze és utána tegyük hozzá a vajat a végén, így még krémesebb lehet.
== Amire szükséged lehet ==
* Alapanyagok'''A piskóta alapanyagai''':** 125 g margarin** 37,5 g porcukor** 2 tojássárgája** 3 tojásfehérje** 90 g cukor** 110 g liszt** 2,5 g sütőpor** 25 g keményítő** 25 dkg zsíros tejpor* '''A krém alapanyagai''':** 5 dl 2,8%-os tej ** 10 db tojássárgája** 2 db vaníliarúd ** 100 g cukor ** 300 g vaj ** 1 csomag vaníliás pudingpor
== Figyelmeztetések ==
* A krém készítésekor folytonosan folyamatosan keverjük alacsony lángon, nehogy a tojás megszilárduljon.* Figyeljünk a piskótákra sütés közben, nehogy túl süljenek és kiszáradjanak amiatt.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>OGxKphe7coU</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.cukraszat.net/19-tortak/132-orszag-tortaja-az-elozo-evekben A 2007-es országtortaország torta.]
* [http://www.zilakavehaz.hu/cukraszat/orszag-tortaja/2007-madartejtorta/ A Madártej torta elkészítése.]
[[Kategória:Étel-ital]]