593
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Hogyan kell a 2012-es ország tortát elkészíteni?
== Hogyan kell a 2012-es ország tortát tortáját elkészíteni? ==
[[Fájl:Almamak.jpg|right|300px]]
A „Magyarország Tortája” címére a pályázatot a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és Magyarország Kormánya hirdeti meg minden évben az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. E A pályázatot 2007 óta írják ki, és a szakmai zsűri döntése után teszik közzé a nyertes tortakülönlegességet és annak a receptjét. A zsűri minden évben az innovatív és kreatív ötletekkel megalkotott tortákat díjazza, amelyek hűen tükrözik a magyaros ízvilágot és alapanyagokat. Az elismert mestercukrászokból álló szakmai zsűri döntése alapján a győztes pályázó cukrászat tortája lesz a „Magyarország Tortája” cím az évi egyetlen és örökös birtokosa. Az egyedi tortakülönlegesség közel 300 cukrászdában kapható augusztus 20-ától ország szerteországszerte, s a cukrászdák csak az eredeti receptúra alapján készíthetik el a süteményt. Az év tortája címre évről-évre egyre több cukrászda verseng a neves címértpályázik, a 2012-es évben már több mint 35 torta közül válogatott a neves zsűri, hogy megtalálják Magyarország az évi győztes tortáját. 2012-ben a '''Szabolcsi almás máktorta''' lettnyert, aminek a megalkotója Pintér Zsolt, veszprémi cukrászmester, aki bőségesen felhasználta a két domináló alapanyagot: a mákot és az almát. Egyedi kuriózumként harmonikus ízkombináció jellemzi: vastag Vastag mák- és almaréteg, könnyed tejszín, fahéj és vanília keverékének összhangja érvényesül a tortában. Tanuljuk meg hogyan is kell egy 16 szeletes Szabolcsi almás máktortát készíteni!
== Lépések ==