Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Helyettesíteni a cukrot természetes édesítőkkel

Nincs méretváltozás, 2014. január 29., 19:59
Lépések
#Figyelj az élelmiszerek szánhidrát (cukor) mennyiségére, mivel a szánhidrátok cukrokra bontódnak le a szervezetedben, így bele kell számítani a napi megengedett egységbe. Figyelni kell még a tejre és tejtermékekre is, mivel tejcukrot tartalmaznak.
#Használj természetes édesítőket
#*#'''Xilit, xilitol (Xylitol) vagy nyírfacukor'''
Egyik olyan természetes alapanyagból származó édesítő (kukoricából és nyírfából kivont cukoralkohol), amelynek nagyon alacsony GI (vér glikémiás indexe)értéke van: összesen 7, így alig emeli meg a vércukorszintet, mivel lassan és egyenletesen szívódik fel. A xilit (E967) lúgosító hatású a testünkre, ezért a baktériumok és a gombák szaporodását gátolja, tehát a fogszuvasodást és lepedékképződést is mérsékelheti. Édesítőereje kb. megegyezik a cukoréval, hő stabil, így főzésre, sütésre alkalmas. Mellékíz mentes.
##'''Eritrit, eritritol (Erytritol)'''
3 567
szerkesztés