1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Hogyan kell wokban főzni?
== Hogyan kell wokban főzni? ==
[[Fájl:wokban_fozni.jpg|right|250 px]]Az ázsiai szakácsok által oly könnyedén, rutinosan és gyorsan mozgatott wok szerencsére ma már nálunk is beszerezhető, és egy kis gyakorlással mi is kiváló ételeket készíthetünk benne. A wok általában könnyűacélból készül, amely kiválóan vezeti a hőt, tehát az edény egyenletesen melegszik fel és a hőt hosszú ideig megtartja, továbbá a wok jellegzetes kialakítása miatt nagyon közel kerülnek a hőforráshoz az ételek, amelyek állandóan vissza-visszacsúsznak az edény oldaláról a legmagasabb a hőmérsékletű középső részre. E kedvező tulajdonságok miatt a wokban nagyon gyorsan és kevés olaj hozzáadásával, minimális tápanyag- és vitaminvesztéssel párolódnak és sülnek meg az ételek. A sok használat következtében pedig idővel kialakul a wok falán egy füstös fátyolréteg, amely megadja a wokban készült, keverve sült ételek jellegzetes ízét, aromáját.
== Lépések ==