Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Vaníliás kiflit (diós, mákos, kókuszos) készíteni

2 249 bájt hozzáadva, 2013. december 4., 14:45
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell vaníliás kiflit (diós, mákos, kókuszos) készíteni? == 300 px|rightTöbb héttel is el lehet készíteni az ünnepek el…”
== Hogyan kell vaníliás kiflit (diós, mákos, kókuszos) készíteni? ==

[[Fájl:vanilias_kifli.jpg|300 px|right]]Több héttel is el lehet készíteni az ünnepek előtt. Tetővel ellátott dobozban akár három hétig is tárolható. Ha elkezded enni, nem lehet abbahagyni.


== Lépések ==

#A lisztet, a diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzátesszük a margarint és összegyúrjuk.
#Egy nagyobb nudliformát nyújtunk, ezt kisebb darabokra felvágjuk, amelyeket aztán kifli alakúra formázunk.
#Sütőlemezre téve kb. 180 fokon 15-20 percig sütjük, de az időtartam a sütőtől is függ. Azonban fontos, hogy nem szabad kiszárítani a tésztát, mert akkor nagyon törik! Még egy kicsit puhának kell lennie, amikor kivesszük.
#1-2 percig még hagyjuk hűlni a kifliket.
#A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és beleforgatjuk a kifliket.
#Egy tálcára kitesszük még hűlni a kifliket, de ne halmozzuk őket egymásra!

== Tippek ==

*Ez a recept eredetileg csak dióval készült. A mákos és a kókuszos változatát már én állítottam össze. Ezekkel is nagyon finom.
*A porcukorba forgatásnál azért írtam a Bourbon vaníliás cukrot is, mert teljesen más ízt ad neki. Nekem és másnak is jobban ízlik ezzel. Amikor hozzám került ez a recept, akkor még nem lehetett kapni ezt a fajta vaníliás cukrot. Én ezzel ajánlom nektek.

== Amire szükséged lehet ==

*''A süteményhez:''
**30 dkg liszt
**6 dkg őrölt dió, mák vagy kókusz, attól függ, hogy milyen ízesítést szeretnénk készíteni
**6 dkg porcukor
**1 csomag vaníliás cukor
**20 dkg margarin
*''Kisülés után:''
**kb. 25 dkg porcukor
**1 csomag vaníliás cukor vagy Bourbon vaníliás cukor

== Figyelmeztetések ==

*Amikor kialakítjuk a kifliket, akkor figyeljünk arra, hogy a végei ne legyenek nagyon vékonyak,mert könnyen megégnek!
*A vaníliás porcukorba forgatás után azért ne tegyünk sok kiflit egymásra, mert még melegek, és emiatt leolvasztják egymásról a porcukrot! Kihűlés után már semmi gond velük.

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

'''Kiss Imréné Magdi pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''

[[Kategória:Étel-ital]]
1 859
szerkesztés