1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell vaníliás kiflit (diós, mákos, kókuszos) készíteni? == 300 px|rightTöbb héttel is el lehet készíteni az ünnepek el…”
== Hogyan kell vaníliás kiflit (diós, mákos, kókuszos) készíteni? ==
[[Fájl:vanilias_kifli.jpg|300 px|right]]Több héttel is el lehet készíteni az ünnepek előtt. Tetővel ellátott dobozban akár három hétig is tárolható. Ha elkezded enni, nem lehet abbahagyni.
== Lépések ==
#A lisztet, a diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzátesszük a margarint és összegyúrjuk.
#Egy nagyobb nudliformát nyújtunk, ezt kisebb darabokra felvágjuk, amelyeket aztán kifli alakúra formázunk.
#Sütőlemezre téve kb. 180 fokon 15-20 percig sütjük, de az időtartam a sütőtől is függ. Azonban fontos, hogy nem szabad kiszárítani a tésztát, mert akkor nagyon törik! Még egy kicsit puhának kell lennie, amikor kivesszük.
#1-2 percig még hagyjuk hűlni a kifliket.
#A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és beleforgatjuk a kifliket.
#Egy tálcára kitesszük még hűlni a kifliket, de ne halmozzuk őket egymásra!
== Tippek ==
*Ez a recept eredetileg csak dióval készült. A mákos és a kókuszos változatát már én állítottam össze. Ezekkel is nagyon finom.
*A porcukorba forgatásnál azért írtam a Bourbon vaníliás cukrot is, mert teljesen más ízt ad neki. Nekem és másnak is jobban ízlik ezzel. Amikor hozzám került ez a recept, akkor még nem lehetett kapni ezt a fajta vaníliás cukrot. Én ezzel ajánlom nektek.
== Amire szükséged lehet ==
*''A süteményhez:''
**30 dkg liszt
**6 dkg őrölt dió, mák vagy kókusz, attól függ, hogy milyen ízesítést szeretnénk készíteni
**6 dkg porcukor
**1 csomag vaníliás cukor
**20 dkg margarin
*''Kisülés után:''
**kb. 25 dkg porcukor
**1 csomag vaníliás cukor vagy Bourbon vaníliás cukor
== Figyelmeztetések ==
*Amikor kialakítjuk a kifliket, akkor figyeljünk arra, hogy a végei ne legyenek nagyon vékonyak,mert könnyen megégnek!
*A vaníliás porcukorba forgatás után azért ne tegyünk sok kiflit egymásra, mert még melegek, és emiatt leolvasztják egymásról a porcukrot! Kihűlés után már semmi gond velük.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Kiss Imréné Magdi pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:vanilias_kifli.jpg|300 px|right]]Több héttel is el lehet készíteni az ünnepek előtt. Tetővel ellátott dobozban akár három hétig is tárolható. Ha elkezded enni, nem lehet abbahagyni.
== Lépések ==
#A lisztet, a diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzátesszük a margarint és összegyúrjuk.
#Egy nagyobb nudliformát nyújtunk, ezt kisebb darabokra felvágjuk, amelyeket aztán kifli alakúra formázunk.
#Sütőlemezre téve kb. 180 fokon 15-20 percig sütjük, de az időtartam a sütőtől is függ. Azonban fontos, hogy nem szabad kiszárítani a tésztát, mert akkor nagyon törik! Még egy kicsit puhának kell lennie, amikor kivesszük.
#1-2 percig még hagyjuk hűlni a kifliket.
#A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és beleforgatjuk a kifliket.
#Egy tálcára kitesszük még hűlni a kifliket, de ne halmozzuk őket egymásra!
== Tippek ==
*Ez a recept eredetileg csak dióval készült. A mákos és a kókuszos változatát már én állítottam össze. Ezekkel is nagyon finom.
*A porcukorba forgatásnál azért írtam a Bourbon vaníliás cukrot is, mert teljesen más ízt ad neki. Nekem és másnak is jobban ízlik ezzel. Amikor hozzám került ez a recept, akkor még nem lehetett kapni ezt a fajta vaníliás cukrot. Én ezzel ajánlom nektek.
== Amire szükséged lehet ==
*''A süteményhez:''
**30 dkg liszt
**6 dkg őrölt dió, mák vagy kókusz, attól függ, hogy milyen ízesítést szeretnénk készíteni
**6 dkg porcukor
**1 csomag vaníliás cukor
**20 dkg margarin
*''Kisülés után:''
**kb. 25 dkg porcukor
**1 csomag vaníliás cukor vagy Bourbon vaníliás cukor
== Figyelmeztetések ==
*Amikor kialakítjuk a kifliket, akkor figyeljünk arra, hogy a végei ne legyenek nagyon vékonyak,mert könnyen megégnek!
*A vaníliás porcukorba forgatás után azért ne tegyünk sok kiflit egymásra, mert még melegek, és emiatt leolvasztják egymásról a porcukrot! Kihűlés után már semmi gond velük.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Kiss Imréné Magdi pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]