1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gesztenyés-pudingos tortát készíteni? == right|250 pxHa vacsoravendégeket várok az elő- és főételek melle…”
== Hogyan kell gesztenyés-pudingos tortát készíteni? ==
[[Fájl:gesztenyes_pudingos_torta.jpg|right|250 px]]Ha vacsoravendégeket várok az elő- és főételek mellett nem sok időm marad a desszert elkészítésére, ezért már előtte egy nappal elkészítem ezt a sütit, ami nem igényel sütést és persze nagy sikere van.
== Lépések ==
#A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a gesztenyét, az aromát és a vajat. Az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk bele (kb. 22 cm átmérőjű tortaforma).
#A pudingport a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd hagyjuk egy picit hűlni. Keverjük hozzá a puha margarint.
#A puding egyik felét halmozzuk a gesztenyés masszára, egyengessük el.
#A babapiskótát tejbe áztassuk bele és fektessük őket a pudingra.
#A puding másik felét egyenletesen osszuk el rajta.
#Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni. Másnap a tejszínt verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot és kenjük meg a puding tetejét vele. Tegyük vissza a hűtőbe egy kis időre, hogy a hab is jól lehűljön.
== Tippek ==
*Tálaláskor tetejét kakaóporral szórjuk meg.
== Amire szükséged lehet ==
**2 cs. gesztenyemassza
**18 dkg kakaós omlós keksz
**8 dkg margarin
**2 kk. konyakmeggy aroma
**kb. 12-14 darab babapiskóta
**kb. 2 dl langyos kakaó
*''A krémhez:''
**2 cs. vaníliás pudingpor
**10 dkg cukor
**8 dl tej
**5 dkg margarin
''*A tetejére:''
**2 dl főzőtejszín
**1 ek. porcukor
**1 ek. kakaópor
== Figyelmeztetések ==
*Hamar elfogy :)
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Csurkovits Sándor pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:gesztenyes_pudingos_torta.jpg|right|250 px]]Ha vacsoravendégeket várok az elő- és főételek mellett nem sok időm marad a desszert elkészítésére, ezért már előtte egy nappal elkészítem ezt a sütit, ami nem igényel sütést és persze nagy sikere van.
== Lépések ==
#A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a gesztenyét, az aromát és a vajat. Az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk bele (kb. 22 cm átmérőjű tortaforma).
#A pudingport a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd hagyjuk egy picit hűlni. Keverjük hozzá a puha margarint.
#A puding egyik felét halmozzuk a gesztenyés masszára, egyengessük el.
#A babapiskótát tejbe áztassuk bele és fektessük őket a pudingra.
#A puding másik felét egyenletesen osszuk el rajta.
#Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni. Másnap a tejszínt verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot és kenjük meg a puding tetejét vele. Tegyük vissza a hűtőbe egy kis időre, hogy a hab is jól lehűljön.
== Tippek ==
*Tálaláskor tetejét kakaóporral szórjuk meg.
== Amire szükséged lehet ==
**2 cs. gesztenyemassza
**18 dkg kakaós omlós keksz
**8 dkg margarin
**2 kk. konyakmeggy aroma
**kb. 12-14 darab babapiskóta
**kb. 2 dl langyos kakaó
*''A krémhez:''
**2 cs. vaníliás pudingpor
**10 dkg cukor
**8 dl tej
**5 dkg margarin
''*A tetejére:''
**2 dl főzőtejszín
**1 ek. porcukor
**1 ek. kakaópor
== Figyelmeztetések ==
*Hamar elfogy :)
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Csurkovits Sándor pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
[[Kategória:Étel-ital]]