Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Lépések
# '''Tisztítsuk meg a húst!''' Langyos, meleghez közelítő, bő víz alatt alaposan tisztítsuk meg a felhasznált húst, és távolítsuk el a nyálkás részeket!
# '''Ízlés szerint távolítsuk a zsírosabb részeket!''' Ha valaki kevésbé kedveli, vagy esetleg kifejezetten ki nem állhatja a sertéshús zsírosabb részeit, az még főzés előtt. Nyersen távolítsa el ezeket a részeket a húsról, hogy később se főjön bele a pörkölt levébe a zsírja!
# '''Kockázzuk fel a húst!''' (Félig fagyosan lehet a legszebbre vágni)Vigyázzunk rá, hogy nagyjából egyenlő darabokat készítsünk elő, hogy egyszerre puhuljanak meg, és nem maradjanak rágós darabok! Kb. 3X3 cm-es kockákra vágjuk, így elkerülhetjük, hogy túl kicsire összeessenek a darabok és azt is, hogy túl nagyok legyenek, ezért rágósak maradjanak!
# '''Zsírban vagy olajban hagymát fonnyasztunk!''' A kockára vágott hagymát kb. 3 vagy 4 evőkanál zsíradékban fonnyasszuk gyengére a hagymát!
# '''Adjuk hozzá a pirospaprikát!''' Vegyük le a lángról és adjuk hozzá a kétféle pirospaprikát, de vigyázzunk, mert a paprika könnyen megfeketedik, és kesernyés ízűvé válik!