Rendszert teremteni a dolgaid között

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Rendszert teremteni a dolgaid között?

Mindig jól jön a rendszer a háznál! Akár a lakásban a gyerekek játékai közt, a pincében egyre gyűlő, kiselejtezett holmiknál vagy az irodában, könnyebb az élet, ha azonnal megtaláljuk azt, amit keresünk. Ennek kialakításához megfelelő tárolókra van szükségünk.


[szerkesztés] Lépések

 1. Először is határozzuk meg, hová helyeznénk el a tárolókat. A rendelkezésre álló hely függvényében kell majd kiválasztanunk a megfelelő méretet és stílust.
 2. Az otthonunkon belül a tároló esztétikai funkcióval is bír, így nem mindegy, milyen minőségűt veszünk. Ilyen esetekben jó választás lehet egy rattan- vagy rattan hatású kosár, mely több színben kapható, így van lehetőségünk kiválasztani azt, amelyik legjobban illik az életterünkhöz. Különböző méretekben gyártják, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy befér-e a kiszemelt helyre. Modern dizájnjával jól passzol a fürdőszobába, hálószobába, de akár a nappaliba is.
 3. Nagy súlyú dolgoknál megfelelő erősségű tárolókra lesz szükségünk. Erre a célra tökéletesen alkalmasak a különböző rekeszek, mely rendkívül strapabíróak, így könnyedén megbirkóznak a kihívással. Úgy alakították ki őket, hogy nehéz terhek cipelésekor is jó fogásuk legyen, ezért szállításra is kiválóan alkalmas. Az összecsukható rekeszeket pedig, ha nem használjuk, egyszerűen összecsukhatjuk, kis helyen is tárolhatjuk.
 4. Modern és letisztult megoldás a görgős tároló, mely irodákba, műhelyekbe illik leginkább. Rendkívül helytakarékos megoldást nyújt, ugyanis rekeszekből áll, melyeket igényeinkhez mérten egymás tetejére építhetünk, vagy szétszedhetjük őket. Gyorsan és könnyen mozog a térben, az aljára szerelt görgőkkel oda guríthatjuk, ahol a legkényelmesebben elfér. Mivel vertikálisan építkezik, nem kell plusz helyet teremtenünk számára, ha bővíteni szeretnénk a tárolási felületet.
 5. Ha nincs konkrét elképzelésünk arról, hova tennénk vagy mire használnánk a tárolót, vagy épp túl sok ötletünk van rá, érdemes egy „univerzális” modellt választanunk. Ilyenkor legjobb, ha a semlegességre törekszünk. Tökéletes választás ilyenkor egy átlátszó, műanyag tárolódoboz. Semleges hatása miatt a ház bármely részében megállja a helyét. Több darabot is biztonságosan egymásra helyezhetünk, így rendkívül helytakarékos megoldást nyújtanak. Nagy előnyük, hogy anélkül is megbizonyosodhatunk a tartalmukról, hogy ki kellene nyitnunk. Tehát nem kell minden egyes alkalommal lebontanunk a „várunkat”, ha valamit keresünk. Éppen ezért ideális választás például gardróbba, ahol kis helyen kell tárolnunk sok dolgot. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy el fog-e férni a doboz: különféle méretekben kapható, így könnyedén megtalálhatjuk a szobába leginkább illő darabot.


[szerkesztés] Tippek

 • Érdemes a vásárlás előtt pontosan lemérnünk azt a helyet, ahová a tárolót tesszük. Ha nem tudjuk pontosan, mennyi hely áll rendelkezésünkre, inkább kisebb tárolókból vegyünk többet, így később kedvünk szerint pakolhatjuk őket.
 • Fedéllel rendelkező tárolók esetén győződjünk meg arról, hogy a fedél megfelelően zár.
 • A tároló kiválasztásánál érdemes a környezetet is figyelembe venni. Kültéri használatra inkább vízálló, strapabíró darabokat érdemes választanunk.


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Lehetőleg ne hajlított háttal emeljük meg a megpakolt tárolókat. Kevésbé terheli meg a derekat és a gerincet, ha leguggolunk a tárolóhoz, majd egyenes háttal emeljük fel a kívánt magasságig. Emelés előtt mindenképpen próbáljuk ki, tényleg elbírjuk-e a súlyt.
 • Csak annyira pakoljuk meg a tárolót, hogy még elbírja magát. Károsodhat vagy akár össze is törhet, ha túl nagy terhelésnek vetjük alá.
 • Nem érdemes túl sokat egymás tetejére állítani. Veszélyesnek bizonyulhatnak, főleg kisgyermekek közelében.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bauhaus