Nőknek ajándékozni karácsonykor

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell nőknek ajándékozni karácsonykor?

Ajandekozni noknek.jpg
Egy kutatás szerint (John Starr, 2012) húszból egy pár szakít a nem megfelelő ajándék miatt. Különösen a nők érzékenyek e területen, ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mit érdemes, illetve tilos karácsonyra ajándékozni hölgyeknek.

[szerkesztés] Lépések

 1. Kezdjünk el időben készülni! Sajnos, ha az utolsó pillanatra hagyjuk a karácsonyi ajándék vásárlását, az eredmény sokszor elég szánalmas. Fontos, hogy a nő lássa, nem egy utolsó pillanatban a polcról lekapott ajándékról van szó, hanem egy jól átgondolt ötletről.

[szerkesztés] Mit ne ajándékozzunk nőknek?

 1. A legfontosabb kérdés, hogy kerüljük a „kényes” ajándékokat, amelyeknek a legtöbb nő nem örül. Ilyen a porszívó, a tisztálkodószer, a konyhai eszköz, az olcsó ékszer és a virág. Szintén megosztja még a nőket a sportcucc, a DVD, a csoki és a fehérnemű. Utóbbi azért veszélyes, mert sok nő úgy tartja, hogy az inkább a férfi számára ajándék, mintsem neki, ráadásul nehéz a megfelelő méretet is eltalálni.
 2. Vannak bizonyos dolgok, amiket csak akkor ajándékozzunk hölgyeknek, ha biztosak vagyunk benne, hogy eltaláljuk az ízlését és egyéb fontos paramétereket. Ilyen például a parfüm: a nők többségének van kedvenc illata, márkája, ha parfümöt vennénk, ezt mindenképpen vegyük figyelembe, különben könnyen mellényúlhatunk. Bár a cipőt, papucsot nem utasítják el egyértelműen a nők, itt is fontos a stílus és persze a méret.
 3. Ne vegyünk olyan ajándékot – bármennyire is a jó szándék vezet minket –, ami a nőt bizonyos „hibáira” emlékezteti. Ha például a hölgynek van egy kis úszógumija, ne vegyünk neki fogyiteát vagy karcsúsító harisnyát. Ha szüksége is van erre, majd megveszi magának, fontos, hogy azt érezze, hogy mi úgy tartjuk szépnek, ahogy van.

[szerkesztés] Mit ajándékozzunk a nőknek?

 1. Már jó előre hegyezzük a fülünket a hölgy megjegyzéseire. Ha megáll egy kirakat előtt, és megjegyzi, hogy már nagyon rég vágyik az adott dologra, jegyezzük meg, és már lesz is ötletünk az ajándékozásra.
 2. Kérdezzük meg a barátnőit! Ők általában tudják, mire vágyik a másik.
 3. Vegyük figyelembe, hogy mi a hobbija. Ha például szeret varrogatni és már elég rozoga a varrógépe, lehet, hogy örülne egy újnak. Ha most kezdett el festegetni, befizethetjük egy tanfolyamra. Ha szeret kertészkedni, vehetünk neki egy könyvet a kertekről.
 4. Ne feledjük, a legtöbb nő érzelmes! A nők többségének nem is annyira az ajándék értéke számít, és egy apróságnak is örül, ha az meghatja. Készíthetünk például egy közös fényképalbumot vagy barkácsolhatunk neki egy szép ékszertartó dobozt.

[szerkesztés] Tippek

 • Egyre ritkábban van lehetőségünk közös programot szervezni, pedig a közösen eltöltött idő erősíti a kapcsolatot. Ha van egy jó programötletünk, az is lehet nagyszerű ajándék.
 • Ne feledjük, minden ember különböző, így bár a fenti állítások általánosságban igazak, mindig akad kivétel. Ajándékválasztáskor mindig vegyük figyelembe, hogy milyennek ismerjük a hölgyet.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • idő
 • figyelmesség
 • empátia

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Hollywoodi romantikus vígjátékok kedvelt jelenete, hogy a férfi egy kis dobozt nyújt át a szeretett nőnek, akinek a szeme persze felragyog – majd szikrát szór, amikor kiderül, hogy nem a várva várt eljegyzési gyűrű. Figyeljünk oda, hogy ne legyünk félreérthetőek.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag