LinkedIn hirdetési kampányt létrehozni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell LinkedIn hirdetési kampányt létrehozni?

LinkedIn.jpg
A LinkedIn a szakmai kapcsolatépítés egyik legelterjedtebb platformja hazánkban. A Facebookhoz hasonlóan itt is futtathatunk hirdetéseket, amiket ráadásul elég jól célozhatunk, többek között cégméret, cégprofil, beosztás stb. szerint. A következő cikkben a LinkedIn hirdetés létrehozásának lépéseit mutatjuk be.

[szerkesztés] Lépések

 1. Hozzunk létre egy céges fiókot! Ahhoz, hogy LinkedIn hirdetési kampányt hozzunk létre, először egy üzleti fiókot (business account) kell létrehoznunk.
  1. Lépjünk be a saját profilunkkal, majd válasszuk a jobb felső menüben a Business services/Advertising (Üzleti szolgáltatások/Hirdetés) lehetőséget! Erre kattintva eljutunk a LinkedIn kampányoldalára, ahol új hirdetéseket állíthatunk be, vagy menedzselhetjük korábbi hirdetéseinket. Ha most először vagyunk itt, válasszuk a Get started gombot (Kezdjük)!
  2. A jobb felső legördülő menüben válasszuk ki a Create a business account lehetőséget (Üzleti fiók létrehozása)! Linkedin1.jpg Linkedin2.jpg
  3. A felugró ablakban adjuk meg a cégünk nevét, a felhasználó nevet (ez is lehet a cégnév), valamint válasszunk pénznemet! Linkedin3.jpg
 2. A hirdetés létrehozása: Kattintsunk a Create an ad (Hirdetés létrehozása) lehetőségre, vagy ha a kampányok áttekintése oldalon vagyunk, a Create a new campaign lehetőségre (Új kampány létrehozása)! Linkedin4.jpg
 3. Nevezzük el a kampányt! A Campaign name mezőbe írjuk be a kampány nevét, aztán válasszuk ki a hirdetés nyelvét (magyar egyelőre sajnos nem lehet), valamint a hirdetés típusát. Utóbbi lehet Basic vagy Media. Szöveges vagy képes hirdetéshez a Basic (Alap) lehetőséget válasszuk!
 4. Adjuk meg az érkezési oldalt! A kampányt irányíthatjuk weboldalunkra vagy LinkedIn oldalunkra is.
 5. Írjuk meg a hirdetést! A címsor maximum 25 karakter lehet, míg leírás 75 karakter.
 6. További hirdetésverziók létrehozása: A + Add variaton lehetőségre kattintva újabb hirdetési szövegeket adhatunk a kampányunkhoz. Ha nem szeretnénk további hirdetéseket létrehozni, kattintsunk a Next gombra! Linkedin5.jpg
 7. Célzás: Jobb oldalt folyamatosan látjuk, hogy milyen célzásokat állítottunk be, és így hány embert érhetünk el a hirdetésünkkel. A következő szempontok szerint célozhatjuk a kampányt: Linkedin6.jpg
  1. Terület: Választhatunk kontinenst és azon belül országot is.
  2. Cég: Név és kategória szerint is válogathatunk. Utóbbi esetében iparág és cégméret szerint szűkíthetünk.
  3. Beosztás: Kiválaszthatjuk, hogy a hirdetésünket milyen pozíciójú, illetve milyen területen dolgozó emberek lássák.
  4. További beállítások (More targeting options): Erre kattintva tovább pontosíthatjuk a célzást iskolai végzettség, képességek, csoportok, nem és életkor szerint.
  5. Ha mindent beállítottunk, kattintsunk a Next gombra.
 8. Költségkeret és időzítés megadása! A következő oldalon a büdzsét állíthatjuk be: Linkedin7.jpg
  1. Eldönthetjük, hogy kattintás, vagy megjelenés alapon szeretnénk fizetni. Utóbbit imázsépítés esetén érdemes alkalmazni.
  2. Beállíthatjuk a napi keretet.
  3. Megadhatjuk, hogy meddig fusson a kampány. Megadhatunk egy végdátumot, de határozatlan időre is futtathatjuk a hirdetéseinket.
  4. Kattintógombot is hozzáadhatunk a hirdetéshez.
  5. Ha végeztünk a beállításokkal, indítsuk el a kampányt a Launch campaign gombra kattintva.

[szerkesztés] Tippek

 • A hirdetés címsora legyen figyelemfelkeltő, a leírásban pedig emeljük ki termékünk vagy szolgáltatásunk fő előnyeit!
 • A hirdetéshez érdemes képet is feltölteni, hogy figyelemfelkeltőbbé tegyük. Max. 2 MB-os, 50x50 pixeles, jpg, png vagy gif fájlt tölthetünk fel.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ahhoz, hogy létre tudjunk hozni egy üzleti fiókot, üzleti profillal is rendelkeznünk kell.
 • Egyelőre magyar nyelven nem lehet hirdetéseket létrehozni, csak a LinkedIn által támogatott nyelveken!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • LinkedIn regisztráció
 • LinkedIn üzleti profil

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02