Letölteni és telepíteni a Skype programot

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell letölteni és telepíteni a Skype programot?

Skype.gif
A Skype egy igen népszerű és könnyen használható, megbízható hang- és képátviteli program, amelyet a számítógépünkre és a telefonunkra is telepíthetünk. A Skype segítségével ingyen beszélgethetsz a barátaiddal. A videóhíváson kívül a Skype rendelkezik egy azonnali üzenetküldő, chatszolgáltatással is, és akár csoportos videokonferenciát is indíthatsz vele. A program letöltése és telepítése egyszerű, ebben segítünk most!

[szerkesztés] Lépések

 1. Töltsük le a Skype programot! Nyissuk meg a böngészőt, és az alábbi honlapról töltsük le az ingyenes Skype programot . Egy zöld rubrikában találhatjuk a Letöltés, Biztonságos letöltés feliratot, amire kattintva tovább dob minket egy új oldalra. Itt szintén egy zöld Letöltés ikonra kattintva érhetjük el a futtatáshoz szükséges programot.
 2. Nyissuk meg a telepítőt! Ahogy rákattintottunk a lementett telepítő programra, meg fog jelenni a tálcánk fölött SkypeSetup.exe néven. Nyissuk meg a telepítőt és állítsuk be a kívánt nyelvet. Egy kis kockában lehetőségünk van kipipálni a "Skype indítása a számítógép indításakor" rubrikát, és amikor feltelepítettük a programot, automatikusan megnyitja a számunkra. Ha ezekkel megvagyunk, kattintsunk a jobb alsó sarokban található "Elfogadom-Tovább" feliratra.
 3. Gyors Skype-hívás beállítása: a következő lépésnél felajánlja számunkra a telepítőprogram, hogy telepítse a gyors Skype-hívást, amely segítségével az internet böngészése közben egy Skype-ikon segítségével a megjelenített telefonszámot egyből felhívhatjuk. Illetve, ha egy éttermet, hotelt vagy bármi mást keresünk az interneten, a megadott Skype telefonszám és az utána FREE felirattal ellátott Skype-ikon kattintásával ingyen elérhetjük az adott helyet, mintha telefonálnánk. Amennyiben szükségünk van erre az alkalmazásra is, pipáljuk ki, és kattintsunk a tovább gombra.
 4. Regisztráljunk! Ahogy feltelepítette a gépünkre a Skype programot a telepítő, meg fogja nyitni egyből a Skype bejelentkező profilját. Itt tudunk új fiókként regisztrálni és kitölteni minden adatot értelemszerűen. Meg kell adnunk egy Skype-nevet, amihez általában kér a program egy betűkből és számokból álló nevet. Ezt feltétlen jegyezzük meg, mert csak ezzel tudunk, illetve a jelszavunkkal belépni és használni a Skype programját.
 5. Bejelentkezés egyéb fiókról: lehetőségünk van Microsoft-fiókról való bejelentkezésre is, amennyiben van már, akkor használjuk egyből, viszont újat is létrehozhatunk egy gyors regisztráció során. Ehhez a Skype program megnyitásakor felbukkanó bejelentkező oldalon levő Microsoft-fiókra kell csak kattintanunk, és a már meglévő Microsoft-, Messenger-, Hotmail- vagy Outlook.com-fiókunk megadásával, valamint a hozzátartozó jelszavunkkal bejelentkezni. Ezen kívül a Facebook felhasználó felületünkkel is regisztrálhatunk és alkalmazhatjuk a Skype programját. Az alábbi linken regisztrálhatunk ehhez.

[szerkesztés] Tippek

 • Érdemes a telefonunkba beleírni a Skype-nevünket és jelszavunkat, hogy ne feledjük el.
 • Lehetőségünk van a Skype-név és -jelszó rögzítésére, vagyis automatikus bejelentkezésre a program megnyitásakor – ezt a bejelentkező program jobb sarkában levő kis rubrika kipipálásával tehetjük meg.
 • Telepítsük fel telefonunkra is a Skype appját, és így bárhol, bármikor tudunk beszélni a segítségével, viszont ehhez szükségünk lesz mobilinternetre vagy wifi használatára.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Skype program
 • Internet
 • Mobiltelefon
 • Mobilinternet
 • Wifi


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Vigyázzunk, mert van fizetős változata is a Skype alkalmazásoknak, valamint normál telefonálási lehetőségünk a Skype programmal, amit szintén pénz ellenében tehetünk meg.


[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Mező