Lakást eladni ingatlan ügynök nélkül

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell lakást eladni ingatlanügynök nélkül?

First time home buyer.jpg

Ahogy az élet legtöbb területét, úgy az ingatlanpiacot is átalakította az internet rohamos fejlődése, és ma már vásárlásainkat is gyakran ezen keresztül intézzük. Nincs ez másképp lakásvásárlásnál sem, hisz sokan itt kezdik el a keresést. Ha tehát lakáseladást tervezünk, nem érdemes kihagyni ezt a hirdetési felületet sem!


[szerkesztés] Lépések

 1. Hívjuk segítségül az internetet! A keresőbe beírva számos online piacteret találunk, ahol feladhatjuk hirdetésünket. Találunk köztük ingyenes és fizetős felületeket is, rajtunk múlik, hogy melyikeket próbáljuk ki.
 2. Regisztráljunk az oldalakra! A személyes adatok megadása mellett az ingatlan paramétereit is adjuk meg! Minél részletesebben megadjuk az ingatlan adottságaira vonatkozó adatokat, annál nagyobb valószínűséggel fognak releváns érdeklődők jelentkezni!
 3. Töltsünk fel képeket! Minél több képet töltünk fel az ingatlanról, annál pontosabb képet kap az érdeklődő!
 4. Adjuk fel a hirdetést! Ha kitöltöttünk minden szükséges adatot és feltöltöttük a képeket, akkor nincs más dolgunk, mint aktiválni. Néhány felület lehetőséget biztosít egyéb szolgáltatásokra is, melyek segítségével a találati lista elején lehet hirdetésünk, így könnyebben ránk találnak az érdeklődők. Ezek többnyire fizetős szolgáltatások, mégis érdemes élni velük, főleg ha már régebb óta fenn van a hirdetésünk, és már csak a találati lista végén található.
 5. Használjuk a közösségi oldalakat! Akár a feltöltött hirdetés megosztásával, akár egy felhívó jellegű üzenettel ismerőseink tudtára adhatjuk, hogy lakásunk új gazdáját keresi. Lehet, hogy az ismerőseik körében valaki épp egy ugyanilyen lakást keres, mint a miénk, és a megosztások segítségével ránk találhat.
 6. Adjunk fel hirdetést a helyi újságokban! Lakáskeresés során még mindig sokan olvasnak apróhirdetéseket, így bármennyire is elavultnak tűnik ez a fajta megoldás, érdemes élni vele, főleg kisebb városok esetében!
 7. Ha a hirdetéseinket a lehető legtöbb felületen közzé tettük, akkor várjuk türelmesen a megkereséseket! Az érdeklődővel egyeztetve beszéljünk meg egy időpontot, amikor meg tudjuk mutatni neki a lakást.


[szerkesztés] Tippek

 • Minél több felületen helyezzük el a hirdetést, annál nagyobb eséllyel bukkanunk vevőkre!
 • A fényképek legyenek jó minőségűek és lényegre törőek! Igyekezzünk olyan képeket feltölteni, amelyek segítségével az érdeklődő pontos képet kaphat a lakás állapotával és paramétereivel kapcsolatban! Emellett mindenképp töltsünk fel képet a lakás alaprajzáról! Akár kézzel is megrajzolhatjuk, de fontos, hogy a képen szerepeljenek a helyiségek alapterületei!
 • Ha bizalmatlanok vagyunk, akkor kérjünk meg valakit, hogy legyen mellettünk akkor, amikor érdeklődőket fogadunk!


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Internet
 • A lakás paramétereire vonatkozó adatok
 • Fényképezőgép


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Mielőtt feladnánk a hirdetést, mindenképp olvassuk el a szolgáltatás feltételeit, mert minden oldal más elven működik!
 • Ne adjuk meg a lakás pontos címét! A lakás képei tökéletes képet festenek az ingatlan felszereltségéről, ami indíték lehet egy betörés esetén. Éppen ezért az adatlapon ne adjuk meg a pontos címét a lakásnak, csak a direkt megkeresések és érdeklődések esetén adjuk ki ezt az információt!
 • Ha sikeresen eladtuk az ingatlant, akkor töröljük le a hirdetést! Ne lepődjünk meg, ha a törölt hirdetésünkkel még találkozunk, mert több oldal csak 1,5-3 hónap elteltével törli véglegesen archívumából.[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

 • Saját tapasztalat

Az oldal szerzői

SzNiki