Lánybúcsúra játékot választani

Innen: Hogyankell.hu

REKLÁMSZAGÚ CIKK

Ebből a cikkből hiányzik az igazán a hasznos tartalom, a téma nem igazán keresett, így az írás feltehetően reklámozás, linképítés céljából született. A cikket módosítani kell annak érdekében, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek, különben hamarosan eltávolításra kerül!

ÁTDOLGOZANDÓ CIKK

Ezt a cikket alaposan át kellene dolgozni, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!

A játék választás egy elég meghatározó eleme a lánybúcsúnak. A beszámolók alapján, akik nem élvezték a saját bulijukat, az többek között azért történt, mert nem voltak elégedettek a feladatokkal.

A tízen pár évvel ezelőtti lánybúcsúk javarészt arról szóltak, hogy a menyasszonynak kínos, olykor megalázó feladatokat kellett végrehajtani, de az unalmas és sztereotip játékok sem voltak ritkák.

Kérlek ne keljen az arának bekötött szemmel fűszereket kóstolnia vagy petrezselymet árulnia az utcán… Az idegenekkel való puszilkodás pedig egyenesen tiltólistás.

Ezeknél találhatsz sokkal modernebb, viccesebb és mindenek előtt senkiszámára NEM kellemetlen játékokat.


[szerkesztés] Erre figyelj a választásnál!

Minden olyan feladat előtt, amit feltennél a listára gondold végig, hogy mi szükséges a végrehajtásához.

Itt arra gondolok, hogy például mennyi kreativitást igényel és az ara mennyire van ennek birtokában vagy nézd meg, hogy mennyire szeret mások előtt szerepelni. Ha, kb semennyire inkább válaszd a csapatjátékokat.

A lényeg, hogy jól érezze magát mindenki. Ne legyenek kötelező dolgok.

Aki kérdez kisebb eséllyel hibázik

Persze meglepetés meg minden, de nem is arról van szó, hogy mindenbe be kell avatni a menyecskét, csupán arról, hogy nagy vonalakban tegyél fel kérdéseket.

Szeretne-e játékokat Sokan éppen a régi bugyuta dolgok miatt nem akarnak manapság lánybúcsút.. Az is elképzelhető, hogy nem olyan beállítottságú aki szeretne ilyenekben részt venni. Ezzel sincsen semmi probléma! Keressetek helyette izgi programot, amit mindenki élvezni fog.

Ügyességi vagy inkább szóbeli játékokat szeretne? Hajlandó-e szóba állni idegenekkel Feltéve, hogy szeretnél ilyet is bele tenni.


A csapat is számít


A menyasszonyé a főszerep ezen az estén, de azért a csapat tagjai is jobban fogják magukat érezni, ha nem csak passzív megfigyelői az eseményeknek.

Keress a listára csapat játékokat is.

Beszéljétek meg , gyűjtsetek együtt ötleteket. Így még inkább mindenki a részesének érezheti magát.


[szerkesztés] Mennyi játékot tervezz a lánybúcsúra és mikorra?

Erre nincsen egy mindent átfogó szabály. Nagy általánosságokkal tudlak csak útba igazítani, hogy legyen valami kiindulási alapod.

'Mennyit?'


Ez a kérdés függ az arától, a csapattól, a helyszíntől és a lánybúcsú hosszától.

Egy átlagos egy éjszakás lánybúcsúra tökéletesen elég az 5-6 játék. Nem kell és nem is érdemes ezekre fektetni a legnagyobb hangsúlyt.

Ha, egy saját apartmanban töltitek a napot és az éjszakát is akkor ennél lehet kicsivel többet tervezni, de mindenképpen izgalmas játékokat keress.

Szórakozóhelyre szerintem elég a 3-4 játék/feladat.

Kétnapos búcsú esetében a játékok többségét még frissen melegében játsszátok le az első napon. Ilyenkor még fogékonyabb a közönség ezekre.

Nem úgy mint a második nap, amikor a többség előző este több gyümölcs levet ivott a kelleténél és másnap nemhogy játszani, de még élni sincs kedve.

A buli második napjára vigyetek magatokkal lazulós, vicces társasokat. HA, még is lesznek feladatok, akkor lehetőleg késő délutánra tervezd, amikor már mindenki észhez tért.

Mikor?


A menyasszony csatlakozását követően már indulhat is egy játék. Leggyakrabban a „Férjismereti tesztet” szokták ide beiktatni.

A nyitójátékot követően megvárhatjátok, amíg a 2 legurított vodka-narancsnak megjön a hatása.. Ezután mindenki szívesebben fog részt venni a feladatokban.

Tervezd meg mér előre, hogy mikor, mit fogtok játszani, de azért maradjon a játék menet laza. Tarts a játékok között szünetet.

Ne legyen az, hogy a feladatok miatt félbeszakítod a jóízű nevetést vagy a táncikálást. A résztvevők ettől erőltetettnek és izzadságszagúnak érezhetik a dolgot és nem fognak annyira lelkesedni érte.

Otthon maradós lánybúcsú esetében eloszthatod a játékokat az egész estére.

Ezzel szemben a szórakozóhelyen tartott búcsún még az elején tudjátok le a játékokat és az este hátralévő része szóljon a bulizásról.


[szerkesztés] Milyen játékot válassz

A játék listát próbáld meg színesre összeállítani.

Variáld a stílusokat is, ne kövessék egymást ugyanolyan feladatok.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy egy szóbeli játékot ( Pl. Igaz vagy hamis, Szép mentés), kövessen egy ügyességi feladat, mint mondjuk a Bra Pong majd ezután jöhet egy ivós játék (Igyál, ha..)

Később indulhat a sor elölről másik feladatokkal.


[szerkesztés] Fontos!

A „vétójogot „ mindig adjuk meg neki, ha valamilyen szituációban kényelmetlenül érzi magát . Ezt jelezzük neki már az elején, hogy csak azt kell megcsinálnia, amihez kedve van.


Hol tartasz a lánybúcsú szervezésben? Meg vannak már a programok? Na, és mi a helyzet a játékokkal? Az alábbi linken sok hasznos ötletet találsz a lánybúcsú megszervezéséhez

Kattints a linkre:

Az oldal szerzői

Hogyankell, SzabinaLB