Juhtúrós makarónit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell juhtúróval rakott, húsos makarónit készíteni?

Makaroni.jpg

A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkóstolja, biztosan imádni fogja!

[szerkesztés] Lépések

  1. A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük.
  2. A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, és kevés olvasztott vajjal összekeverjük.
  3. Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük! Ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, pizza porral és fekete és fehér borssal fűszerezzük!
  4. Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá!
  5. Egy magas falú tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét!
  6. Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst!
  7. Egy újabb rétegben rászórjuk a maradék juhtúrót, majd a tetejére rétegezzük a makaróni másik felét!
  8. Reszelt trappista és füstölt sajt keverékével gazdagon megszórjuk!
  9. A tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük kb. 180 fokon készre sütjük. A legvégén picit felvehetjük a lángot, hogy a teteje szépen megpiruljon.

[szerkesztés] Tippek

  • Száraz vörösborral tálaljuk!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 40 dkg makaróni tészta
  • 5 dkg vaj
  • 5 cl étolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 25-30 dkg sertés darált hús
  • 20 dkg juhtúró vagy 2 csomag brindza
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajt
  • pirospaprika,
  • bors (fehér és fekete)
  • ételízesítő
  • pizza por

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Olyan edényt használjunk, amely elég nagy ahhoz, hogy sütés közben a tejföl ne csurogjon ki belőle! Így megúszhatjuk a sütő súrolását.
  • A sütőben letakarni nem kell a tálat, mivel a tésztát kifőzve, a húst előre párolva adjuk hozzá.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka