Helyrehozni a sérült hajat

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell helyrehozni a sérült hajat?

Egihaj.jpg

Gyakran előfordul, hogy a haj megviseltté válik a festéstől vagy a túl gyakori formázástól. Ennek jeleit sajnos teljesen eltüntetni nem lehet, de vannak olyan módszerek, melynek segítségével szebbé és puhábba varázsolhatod frizurádat. A cikkben olvashatsz néhány tanácsot, melyek kikövezett utat mutatnak az egészségesebb hajkorona felé!

[szerkesztés] Lépések

 1. Ritkábban használd a hajformázókat! Persze csak azokat, amelyek hővel működnek. Minden egyes alkalom, amikor ezeket az eszközöket használod, stressznek teszed ki a hajad. A hajszárítót persze kénytelen vagy használni, de ma már választhatsz olyat is, amin állítható, hogy milyen hővel fújja hajad.
 2. Ritkábban fesd! Ha sérült a hajad, érdemes a festést elkerülni, hiszen az egy drasztikus beavatkozásnak számít. Törekedj arra, hogy minél ritkábban kelljen fodrászhoz járnod, vagy befestened otthon, a szőkítést és a világosítást pedig egyenesen kerüld!
 3. Hidratálásra fel! Ez egy alappillére az egészséges hajnak, főleg, ha extra száraz tincsekkel rendelkezel. A balzsam minden mosás után alap, de ezt legalább hetente kétszer egy pakolás kell, hogy kísérjen. Ha teheted, használj mélyhidratálót, és azt hagyd fenn egész éjszakára! Továbbá nagyon fontosak az öblítést nem igénylő hajápolók is.
 4. Vessz el a részletekben! Bár ezek nem rövid távon hagynak jeleket a hajadon, érdemes elkerülni a rossz szokásokat a hosszan tartó egészséges haj érdekében. Nem tesz jót a frizurádnak, ha szorosan van összegumizva, ahogy az sem, ha ezt aztán durván bontod ki. A haj nedvesen a legsérülékenyebb, így törölköződdel ne dörzsöld erősen mosás után! A csavargatás, meg a tépkedés pedig hajhullást eredményez.
 5. Elő az ollóval! Ha nagyon rongálódott a hajad, már nincs olyan megoldás, ami teljesen helyre tudná hozni. Ilyenkor érdemes fodrászhoz fordulni, és vágatni belőle annyit, amennyi szükséges. A rövid-, bob frizurák egyébként is térhódítók mostanában, így nincs más dolgod, csak találni egy neked megfelelő fazont, majd várni, míg az immár egészséges hajad újra megnő.

[szerkesztés] Tippek

 • Vannak színezők, illetve allergén hajfestékek, melyek segítségével elkerülheted a hagyományos festést!
 • Ha egészséges hajat szeretnél, szánd rá az időt, és tegyél rá minél gyakrabban pakolást!
 • A kiöblítést nem igénylő hajápoló szerek gyakori használata könnyebb kifésülhetőséget, puhább, fényesebb hajat eredményez!
 • A hullámos fürtökről nem kell lemondanod, ugyanis rengeteg hő nélkül elkészíthető frizura közül választhatsz!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Elszántság,
 • színező vagy allergénmentes hajfesték,
 • balzsam,
 • hajápoló szerek.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha túl sok hővel működő hajformázó eszközt használsz, az a megviselt hajat akár teljesen le is törheti!
 • A haj nedvesen a legérzékenyebb, így figyelj oda, hogy olyankor mit csinálsz vele!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi