Hajszárítót választani

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell hajszárítót választani?

Hajszárító.jpg

Bár még mindig megtalálhatóak az alapmodellek a polcokon, ma már számos extra funkcióval megáldott hajszárítóval is találkozhatsz a kínálatban. Az újabb eszközök segítségével könnyebben formázhatod hajadat, kíméletesebbek, és tekintve, hogy egy gyakran használt eszközről van szó, érdemes megfontolni, hogy egy ilyen darabra essen a választásod.

[szerkesztés] Lépések

 1. Válassz nagy teljesítményű hajszárítót! A nagyobb teljesítményű darabok motorjai több szélenergiát eredményeznek, így rövidebb idő alatt formázhatod hajadat, ráadásul kevésbé rongálódnak hajszálaid. Gyengébb teljesítmény esetében gyakori, hogy hosszabb ideig kell a tükör előtt állnod, ráadásul ezáltal könnyedén szárazzá válhat hajkoronád.
 2. Találd meg a számodra megfelelő technológiát!
  • Ionizáló technológia: Ezzel a funkcióval nem kell aggódnod égnek álló hajad miatt, hiszen visszaállítja hajkoronád eredeti töltését. Szárítás közben jobban szétoszlatja a vizet, így a szárítási idő a töredékére csökken, továbbá a hajápoló termékek is jobban felszívódnak. A hatás tehát simább és fényesebb haj lesz.
  • Turmalin technológia: A turmalin egy ásványi anyag, mely felmelegítése után természetesen bocsát ki negatív ionokat. Ez azért fontos, mert a hajápolók által tartalmazott hatóanyagok csak negatív töltés esetén szívódnak fel.
 3. Kíméletesebb hajszárítást szeretnél? Válassz kerámia, porcelán vagy infrás hajszárítók közül! A fém vagy műanyag részek be vannak vonva a fent felsorolt anyagokkal, így egyenletesebb hőelosztást eredményeznek, ami hozzájárul a tökéletes frizurádhoz. Továbbá szintén negatív ionokat bocsátanak ki, az infrás hajszárító mellett pedig a hajad kiszáradása végett sem kell aggódnod.
 4. Vedd figyelembe a hajszárító súlyát is! Talán elsőre nem tűnik létfontosságú szempontnak, azonban akinek hosszú, dús haja van, nem mindegy, hogy mekkora súlyt tart és mozgat 20-30 percen keresztül. Ráadásul a könnyebb darabok gyermekek számára is használhatók, és az utazótáskát sem húzzák le túlzottan.
 5. Ezeket a funkciókat is figyeld!
  • Hideg levegő gomb: ez a funkció kifejezetten hasznos, hiszen lezárja a haj védőrétegét, megemeli a hajtöveket, mindemellett ragyogóbbá teszi fürtjeidet.
  • Szabályozható hőfok: minél alacsonyabb hőfokon szárítod hajadat, annál kíméletesebb vagy vele.
  • Tartozékok: számos tartozék közül választhatsz, pl. a koncentrátor fúvóka pillanatok alatt kiegyenesíti a hajadat, míg a diffúzoros hajszárító segít göndörré varázsolni azt.
  • Ár: tartsd szem előtt, hogy a hajszárítók esetében a magasabb ár valóban jobb minőséget is jelöl. Ha teheted, válaszd a jobb kategóriát, elvégre hosszú távon válik gyakran használt eszközöddé.

[szerkesztés] Tippek

 • Az optimális teljesítménye egy hajszárítónak 1800-2000 W között mozog. A fodrászok is ezt ajánlják leginkább.
 • Ha sűrű a hajad, érdemes minél nagyobb teljesítményű hajszárítót választanod.
 • A technológia kérdése akkor vetődik fel főként, ha sűrű a hajad vagy nagyon kócosodik, göndörödik szárítás után.
 • A titán bevonat szintén a hő egyenletes és kíméletes eloszlását szolgálja, általában olyan hajszárítók esetében, amelyek nagyon forró levegőt fújnak. Ha a te hajad vékonyszálú, érdemes az ilyen darabokat kerülnöd.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Hajszárító,
 • tájékozottság.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha könnyen lelapul, zsírosodik frizurád, vagy szeretnéd dúsra szárítani, nem ajánlott, hogy ionizáló/turmalin technológiával ellátott készüléket válassz.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi