Házi szempillafestéket készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell házilag szempillafestéket készíteni?

Éppen a nagy randi előtt fogyott ki a szempillafestéked, és már nincs időd elmenni venni? Vagy nem nagyon bízol a bolti készítményekben? Bármi legyen is az indokod, az alábbi cikkből megtudhatod, hogyan készítsd el a saját szempillafestékedet. Hazi-szempillafestek.jpg

[szerkesztés] Lépések

 1. Szerezd be a hozzávalókat: vazelin vagy más, illat- és színezékmentes ajakír, egy kis tál, műanyag fólia, szemhéjpúder, egy már kifogyott szempillafesték keféje. Általában minden házi gyógyszertár tartalmaz vazelint, de ha nincs, egy nem használt ajakír is megteszi. Attól függően, hogy milyen színű szempillafestéket szeretnél, használhatsz fekete, barna vagy például kék szemhéjpúdert is.
 2. Egy szőlő nagyságú darabot kanalazz ki az ujjaddal a vazelinből, és tedd bele a tálkába. Ha szerinted ez sok lesz, használhatsz kevesebbet is. De azért jó, ha van több, így extra réteget is rakhatsz a pilláidra.
 3. Kaparj kívánt mennyiségű szemhéjfestéket a tálba. Fontos, hogy elegendőt rakjál bele, mert nem jó, ha egy átlátszó masszát kapsz némi kis színnel vegyítve.
 4. Dolgozd össze a keveréket egyenletesen, hogy ne legyenek benne apró csomók. Ne használd az ujjaidat, mert egy idő után több tapad majd azokra, mint ami a tálban marad. A legjobb, ha a fülpiszkáló végéről leveszed a vattát, és azzal a pálcikával kevergeted.
 5. Műanyag fóliával fedd le, így nem szárad ki.
 6. Használd!

[szerkesztés] Tippek

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • vazelin vagy más, illat- és színezékmentes ajakír,
 • egy kis tál,
 • műanyag fólia,
 • szemhéjpúder,
 • egy már kifogyott szempillafesték keféje,
 • fülpiszkáló

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Vigyázz, nehogy valaki véletlenül megkóstolja a keveréket!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag