Gyümölcsös joghurtszeleteket készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell gyümölcsös joghurtszeleteket készíteni?

Fagyasztottjoghurt.jpg

Egy olyan egyszerű, de nagyszerű receptet készíthetsz el, ami finom, egészséges és kiválóan helyettesíti a nasikat, ráadásul kevés hozzávalóból áll, gyorsan elkészül! Kell ennél több? Ha szerinted se, láss hozzá az elkészítéséhez!

[szerkesztés] Lépések

  1. Keverd össze a sima joghurtot a vaníliás cukorral! Ha úgy érzed, hogy a megadott mennyiségű vaníliás cukortól nem lesz elég édes a joghurtod, nyugodtan keverj hozzá ízlés szerint bármilyen édesítőt.
  2. Fedd be a tepsit zsírpapírral! Nem árt befedni az egészet, ugyanis a joghurt szét fog terülni.
  3. Öntsd bele a joghurtot tepsibe! Ezt követően egyengesd el úgy, hogy nagyjából mindenhol egyforma arányban legyen. Ha ez nem sikerül, akkor sincs gond, csak különböző szeletek lesznek belőle.
  4. Jöhetnek a gyümölcsök! Ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt felhasználhatsz, mindössze fel kell darabolnod. Ezután a gyümölcsdarabokat tedd rá a joghurt tetejére, majd finoman nyomkodd is bele!
  5. Tedd be a fagyasztóba! Várj kb. 3-4 órát, míg teljesen megfagy. Ezután már csak fel kell szeletelned, és élvezhetitek is az édes ízeket!

[szerkesztés] Tippek

  • Akár jégkockatartóba is teheted az elkészült masszát, ha nincs elég hely a fagyasztódban.
  • Ha a gyerekek kedvében szeretnél járni, elkészítheted állatos jégkockaformában is.
  • Ha nem szeretnéd nagy mennyiségben gyártani, öntsd össze az alapanyagokat a joghurtos pohárba, tégy rá alufóliát, döfj bele egy pálcikát, és már készen is áll a fagyasztásra!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Joghurt (ízlés szerinti mennyiség),
  • 1 ek vaníliás cukor,
  • feldarabolt gyümölcsök (ízlés szerint, a joghurthoz mérten),
  • valamilyen édesítőszer, ha édesen szereted a joghurtot,
  • jégkockatartó/tepsi, amit be tudsz tenni a fagyasztóba,
  • zsírpapír.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Várd ki, míg rendesen megfagy, különben oda az élvezetnek!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi