Gránátalmát felbontani

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell a gránátalmát felbontani?

A gránátalma egy szuperegészséges gyümölcs, mégis kevesen szeretik. Ennek talán egyik oka, hogy a gyümölcs húsos magjait elég problémás kinyerni, a leve pedig bármit képes örökre megfogni. Mai írásomban azt mutatom be, hogyan lehet ezt a legtutibb módon megoldani. A cikk alapját a Clean Eating kipróbált tippje adta.

[szerkesztés] Lépések

  1. Egy nagy tálat engedj félig vízzel.
  2. Egy éles késsel vágd le a gránátalma talpát
  3. kb 90 fokban vágj hosszában bemetszést a héjéban
  4. Tedd bele a bemetszett gránátalmát a tálba és a víz alatt próbáld meg 4 részre szedni
  5. A víz alatt morzsold ki a kis magvakat. az üres héjat mindig tedd félre
  6. Szűrd le a vizet, majd a gránátalma magját tedd eyg dobozban a hűtőbe

Granatalma-szetszed.jpg

[szerkesztés] Tippek

  • A hűtőben további egy hátig áll el a gyümölcs
  • Ha van gyümölcsprésed érdemes kipróbálnod a magvakkal. Nagyon finom grenadine készíthető így :)


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Gránátalma
  • Kés
  • 1 nagy tál
  • kb 2 liter víz


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Vigyázz, mert a gránátalma leve extrém erős festékanyag. Mindent a leírásnak megfelelően csinálj, hogy elkerüld a nem kívánt baleseteket!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Adrianweb